2024. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina napja

mt

Sajtos rúd

Sajtos rúd
Sajtos rúd

Hozzávalók:
  • 60 dkg finomliszt,
  • 30 dkg margarin,
  • 1 tojás sárgája,
  • 8 dkg élesztő,
  • 2-2,5 dl tejföl,
  • csipetnyi só,
  • 15-20 dkg trappista sajt.

Az elkészítés menete:

Lereszelem a sajtot kis lyukú reszelőn, majd félreteszem.

Egy nagy edényben a lisztbe belemorzsolom a margarint és az élesztőt. Hozzáadom a tejfölt,  majd kézzel jól összegyúrom, majd lefedem a tálat egy konyharuhával és 30-40 percet pihenni, kelni hagyom a tésztát.

A tésztát meglisztezett nyújtódeszkára teszem, kinyújtom ujjnyi vastagra, megkenem kevés olvasztott margarinnal a lereszelt sajt  negyedét rászórom, majd elkezdem összehajtogatni és jól összegyúrni. Így maga a tészta is sajtos lesz.

Majd megint kinyújtom ujjnyi vastagra, megkenem a tojás sárgájával az egészet és rászórom egyenletesen a maradék reszelt sajtot.

Derelye szaggatóval körülbelül 1 cm vastag rudakra vágom az egész tésztát, majd előmelegített sütőben 20 percig sütöm, amíg a sajt rá nem pirul a tetejére.

Családi ebédek, partik, szülinapok elengedhetetlen kelléke ez a sós süti.

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media