Sós kifli uzsonnára
Sós kifli uzsonnára Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 40 perc) |
Az elkészítés menete:
A tejet meglangyosítom, egy evőkanálnyi cukorral édesítem, és egy fél kocka élesztőt elmorzsolok benne. Állni hagyom, hogy fölfusson.
Addig kimérem a lisztet, a vaj felét megolvasztom, és a liszthez adom. Hozzá csorgatok kb 1-2 evőkanálnyi olajat, és megsózom. A felfutott, élesztős, cukros tejből hozzákeverek annyit, hogy lágy, ruganyos, könnyen gyúrható tésztát kapjak.
A készre dolgozott tésztát 8-10 egyenlő részre vágom, és lisztes gyúródeszkán kelni hagyom 10-12 percig.
A vaj másik felét kissé megolvasztom, és kb 1 teáskanálnyi sót teszek bele. Alaposan elkeverem.
A megkelt cipókat kinyújtom, a tetejüket megkenem a vajas-sós olvadékkal, majd föltekerem, és kissé meghajlítva egy más mellé tepsibe teszem. Mindegyik kifli tetejét vízzel lekenem.
180 fokos sütőben, 15 perc alatt pirosra sütöm. A sütőből kivéve, még forrón, ismét lekenem vízzel, hogy a külseje kissé felpuhuljon.
Szinte azonnal fogyasztható, ha már hűlt egy kicsit.
TIPP:
- Ha a kenővajba pirított hagymát teszünk, igazi csemegét kapunk végeredményként.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!