Sós kifli uzsonnára
2010-04-13 11:15:57
![]() |
Sós kifli uzsonnára Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 40 perc) |
Az elkészítés menete:
A tejet meglangyosítom, egy evőkanálnyi cukorral édesítem, és egy fél kocka élesztőt elmorzsolok benne. Állni hagyom, hogy fölfusson.
Addig kimérem a lisztet, a vaj felét megolvasztom, és a liszthez adom. Hozzá csorgatok kb 1-2 evőkanálnyi olajat, és megsózom. A felfutott, élesztős, cukros tejből hozzákeverek annyit, hogy lágy, ruganyos, könnyen gyúrható tésztát kapjak.
A készre dolgozott tésztát 8-10 egyenlő részre vágom, és lisztes gyúródeszkán kelni hagyom 10-12 percig.
A vaj másik felét kissé megolvasztom, és kb 1 teáskanálnyi sót teszek bele. Alaposan elkeverem.
A megkelt cipókat kinyújtom, a tetejüket megkenem a vajas-sós olvadékkal, majd föltekerem, és kissé meghajlítva egy más mellé tepsibe teszem. Mindegyik kifli tetejét vízzel lekenem.
180 fokos sütőben, 15 perc alatt pirosra sütöm. A sütőből kivéve, még forrón, ismét lekenem vízzel, hogy a külseje kissé felpuhuljon.
Szinte azonnal fogyasztható, ha már hűlt egy kicsit.
TIPP:
- Ha a kenővajba pirított hagymát teszünk, igazi csemegét kapunk végeredményként.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!
- Adrienn2010-04-13 11:33:44Igazából ez az ötlet onnan jött, hogy reggel nem volt itthon semmilyen pékáru. Gyorsan kellett cselekednem, hogy reggelit tudjak adni.
Ha egy picit kevesebb sót teszünk bele, még normál kifliként is tökéletes. És számold ki, hogy mennyiből jön ki. Olcsóbb, mint a lászló kifli, de van olyan finom. - bernadett282010-04-13 11:55:07Ez tényleg jó és nem is tart sokáig megcsinálni.Kifogom próbálni.
- Adrienn2010-04-13 14:46:45Az5 forintos kiflinél sokkal többet ér! Ahogy apa mondaná: Van benne matéria! :)
- coffi2010-04-13 16:34:09Jól néz ki ,holnap megsütöm a gyerkőcöknek,!
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.