Burgonyás plecsni
Burgonyás plecsni Hozzávalók:
Ízlés szerint rakható a nyers tésztába tepertő vagy sült hagyma is. |
Az elkészítés menete:
A burgonyát alaposan megmosom, meghámozom, felkockázom, majd kis méretű edénybe teszem és felöntöm annyi sós vízzel, hogy éppen ellepje. 15 perc alatt puhára főzöm, és még melegen átnyomom krumplitörőn. Ha kihűlt, hozzáadom a lisztet, a felolvasztott margarint, és a tojáspótló port. Sóval, borssal ízesítem, és lágy tésztát gyúrok belőle.
A plecsni frissen a legfinomabb. Nekem másnap már nem annyira szimpatikus, ezért érdemesebb többször kevesbbet csinálni belőle, hogy még aznap elfogyjon.
Tipp: A plecsnitésztát serpenyőben, kevés olajon is ki lehet sütni, úgy nem kevésbé ízletes, csak más jellegű lesz egy kicsit.
Jó étvágyat!
Feltöltötte: Adrienn.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!