Pizzás elefántok
Pizzás elefántok
Hozzávalók:
A tészta kenéséhez:
|
Az elkészítés menete:
Az élesztőt 1,5 dl vízben az 1 tk cukorral felfuttatom. A liszthez egy csipet sót és 4 ek. olajat adok, majd hozzákeverem a felfutott élesztőt. (A tésztába keverhetsz szárított oregánót is.)
Az egészet lágy tésztává dagasztom, majd fél órát kelni hagyom.
A megkelt tésztát kinyújtom, és állatformás kiszúrókkal kiszaggatom. Igyekezz olyan állatformákat választani, amelyik szimpatikus a csemetédnek. Sülés után nagyobb kedvvel fogja enni.
A kiszaggatott tészta tetejét pizzakrém és ketchup 1:1 arányú keverékével megkenem.
A megkent formákat 180 fokos, előmelegített sütőben 10-12 perc alatt kisütöm.
Tipp:
Húsvét közeledtével nyuszis, bárányos, kacsás, csibés, csengettyűs kiszúrókat használj, farsang körül bohócosat, állatosat, karácsonykor a mézeskalács formáit is használhatod.
A lejövő tésztát műanyag szaggatóval nyugodtan kisgyermeked kezébe adhatod, hogy ő is készítsen valamit belőle. Lekenve, megsütve szívesebben fogja enni, mert az Ő csinálta.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: Adrienn
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!