Sonkás leveles
Sonkás leveles Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 20 perc) |
Az elkészítés menete:
A leveles tésztát kiveszem a hűtőből, és néhány percig kint hagyom, mielőtt kitekerném. Ugyanis, ha nem olvad meg a tészta eléggé (bár nem fagyasztott, mégis föl kell melegednie kicsit), akkor könnyen eltörik.
A tésztát kitekerem, és kb 6x12 centiméteres kis téglalapokra vágom. A téglalapokat az egyik átló mentén is darabolom, majd mindegyik kis háromszögre teszek egy-egy fél szelet sonkát. (Aki a párizsit jobban szereti, nyugodtan használhatja azt.)
A sonkás, háromszög alakú leveles tésztát a rövidebbik oldalánál kezdve föltekerem, majd a hegyes sarkát a tekercs alá forgatva, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.
A tekercsek tetejét felvert tojással megkenem, majd kb. 200 fokos sütőben 10 perc alatt pirosra sütöm.
TIPP:
- A tetejére még sajtot is lehet szórni, vagy esetleg szezámmaggal meghinetni szabad.
- Tökéletes húsvéti vendégváró falatka.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!