Diplomata krémes
![]() |
Diplomata krémes
Hozzávalók:
|
Ez a süti nagyon könnyű, habos sütemény, az ízei harmonikusak, nem túl édes. A krémje leginkább a hagyományos krémes ízére hasonlít. Tökéletes vendégváró finomság.
Tészta: A 8 tojás sárgáját a 2-3 evőkanál cukorral habosra keverjük. Amikor ez kész beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Magas falú gáztepsit kivajazunk, lisztezünk és ebbe egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Eközben elkészítjük a krémet.
Krém: A 8 tojás fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral. Fél liter vízben megfőzzük a pudingporokat 10 dkg cukorral. Amikor ez kész, akkor a még forró pudingba belekeverjük a felvert tojáshabot. Ezzel el is készült a krémünk.
A megsült forró tésztára rákenjük a krémet, és visszatoljuk a lekapcsolt, de még forró sütőbe, és hagyjuk kihűlni. Ezáltal a krém kap egy kérget, amire tökéletesen megtapad majd a tejszín.
Amikor a süti kihűlt, felverjük a tejszínt ízlés szerint cukorral ízesítve, és rákenjük a krém tetejére.
Csokireszelékkel, tortadarával, kakaóporral lehet díszíteni, de önmagában is mutatós krémes. Felkockázva tálaljuk.
Jó tanács a felszeleteléséhez minden vágásnál a kést be kell vizezni, így lehet szépre felkockázni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Feltöltötte: Esther. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!