Habos mákos sütemény
![]() |
Habos mákos sütemény
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A sütőt melegítsük el 180 fokra.
Az aszalt szilvát daraboljuk össze és forgassuk meg lisztben.
A tepsit kenjük ki margarinnal és szórjuk meg egy kis liszttel.
A margarint, a cukrot keverjük habosra, majd adjunk hozzá 4 db tojás sárgáját, és ezzel is keverjük, míg szép fényes, krémes állagú nem lesz. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a mákot, a sütőport és 1 citrom reszelt héját, majd a tejjel felváltva apránként adjuk a margarinos masszához. Végül keverjük bele az aszalt szilvát. Öntsük a kivajazott tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe kb 30 percre.
A tojások fehérjét a porcukorral verjük kemény habbá.
Amikor a süti megsült, vegyük ki a sütőből, kenjük meg a tetejét a lekvárral, és kanalazzuk rá a tojáshabot. Tegyük vissza a sütőbe, süssük 5 percig, majd zárjuk le a sütőt és hagyjuk bent a sütit még további 15 percig. Ezután vegyük ki, várjuk meg míg meghűl, utána szépen szeletelhető.
Tipp: Úgy gondolom, hogy más gyümölcsökkel, is elkészíthető, csak arra kell ügyelni, hogy mindig a gyümölcsnek megfelelő lekvárt használjunk. Tehát pl. aszalt sárgabarackhoz sárgabarack lekvárt, meggyhez meggylekvárt.
Jó étvágyat hozzá, remélem kipróbáljátok, és ízleni fog.
Egyszerű, de nagyon mutatós süti, igazából a bögrés mákos egy kicsit felturbózott változata.
Feltöltötte: dtrizner. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!