2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 69.

« 12345[6]

  • Madártej

    Konyhában » Desszertek

    A tojásfehérjét 50 g cukorral és egy csomag vaniliás cukorral kemény habbá verem. Ez alatt a tej egy részét felforralom. A habot vize mártott kanállal kiszaggatom és a tejbe teszem. Egyszerre csak 3-4 darabot. Ha megduzzadt a hab, megfordítom, fél percig f...
  • Mézes túrós húsvéti bárány

    Konyhában » Desszertek

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet beleszitáljuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a  tojásokat, a citromot, a mézet, a csipet sót, majd az élesztős tejet is. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen 1 órán át kelesztj...
  • Túrógombóc

    Konyhában » Desszertek

    A túrót, a búzadarát, 3 tojássárgáját és 2 evőkanál cukrot alaposan összekeverünk, majd fóliával lefedve 1 óráig állni hagyjuk. A zsemlemorzsát megpirítjuk. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ha eleget állt a túrós keverékünk, a búzad...
  • Császármorzsa - Smarni

    Konyhában » Desszertek

    A cukor felét langyos tejben keverd el, és picit sózd meg. Keverrd bele a búzadarát és a mazsolákat is. A cukor másik felével keverd el a tojások sárgáját. A tojások fehérjéjét verd kemény habbá. Amikor a búzadara teljesen felszívta a tejet, keverd hozzá a...
  • Töltött zsemle

    Konyhában » Desszertek

    A zsemlékről vékonyan levágjuk a tetejüket, és belsejüket kivájjuk. A túrót, a tojást, a zsemlék belsejét, kb. 2 evőkanál kristálycukrot, fél citrom reszelt héját és a mazsolákat összekeverjük (ha nagyon száraz,egy pici tejet öntök még hozzá). A zsemlék...
  • Kefires prósza

    Konyhában » Desszertek

    A hozzávalókat csomómentesre keverjük, így a kapott nyers tésztának piskóta sűrűségűnek kell lennie. Ha túl lágy lenne, még egy kis liszttel pótolhatunk. Egy kiolajozott jénai tálba öntjük a masszát, tetejére szilvalekvárt kanalazunk, és 180 fokon 15-20 pe...
  • Főtt tészta morzsával

    Konyhában » Desszertek

    Forralunk enyhén sós vizet a tésztának. Ha fölforrt (kb. 8-10 perc), beletesszük a tésztát, és újraforrástól számított 10 percig főzzük. Ez alatt az idő alatt egy másik lábasba beleöntjük az olajat, a morzsát, és a cukrot. Aranybarnára pirítjuk. A megfőtt ...
  • Kókuszos tejcsoki

    Konyhában » Desszertek

    A vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot lassú tűzön sziruppá főzöm. Amikor sűrűsödni kezd, akkor a szirupomhoz hozzákeverem a margarint és homogénné forralom. Külön edényben elkavarom a kókusztejport a kakaóval. A tűzről levett sziruphoz hozzáöntöm a kak...
  • Csokikrém

    Konyhában » Desszertek

    1 dl rizstejben a keményítőt simára keverjük, és félre tesszük. A többi rizstejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, és a felkockázott csokoládét. Addig főzzük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Ekkor hozzáadjuk az előre feloldott keményítős rizst...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media