Madártej
Madártej Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 30 perc) |
Az elkészítés menete:
A tojásfehérjét 50 g cukorral és egy csomag vaniliás cukorral kemény habbá verem. Ez alatt a tej egy részét felforralom. A habot vize mártott kanállal kiszaggatom és a tejbe teszem. Egyszerre csak 3-4 darabot. Ha megduzzadt a hab, megfordítom, fél percig főzöm a másik oldalát is.
Ha a habot elkészítettük, a tojássárgáját, a maradék cukrot, egy csomag vaniliás cukrot, a lisztet összeturmixoljuk. A maradék tejet és a tejszínt összekeverjük, majd a tojássárgás masszát fellazítjuk. Majd az egészet lassú tűzön besűrítjük.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet küldte, a fotót készítette: Szilágyi Mária (Nagykamarás)
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc gyorsreceptedet!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!