2025. április 22., kedd - Csilla, Noémi napja

mt

Császármorzsa - Smarni

császármorzsa

Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara,
  • 3 tojás,
  • 4,5 dl tej,
  • 5-10 dkg mazsola,
  • 10 dkg zsír vagy margarin,
  • 10 dkg cukor,
  • só,
  • (porcukor, lekvár).
  • kevés vaj.

(Elkészítési idő: 25 perc)

Az elkészítés menete:

A cukor felét langyos tejben keverd el, és picit sózd meg. Keverrd bele a búzadarát és a mazsolákat is. A cukor másik felével keverd el a tojások sárgáját. A tojások fehérjéjét verd kemény habbá. Amikor a búzadara teljesen felszívta a tejet, keverd hozzá a cukros tojássárgáját és a felvert habot is. Figyelj arra, hogy a hab ne törjön nagyon össze. Nagy serpenyőben kevés vajat olvasz meg, és öntsd rá a keveréket. Folyamatosan kevergesd, egészen addig, amíg morzsákra szét nem esik, és kicsit meg nem pirul.

TIPP:
  • Melegen, porcukrozva, gyümölcslekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet küldte, a fotót készítette: Szilágyi Mária

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc gyorsreceptedet!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media