Császármorzsa - Smarni
![]() |
Császármorzsa Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 25 perc) |
Az elkészítés menete:
A cukor felét langyos tejben keverd el, és picit sózd meg. Keverrd bele a búzadarát és a mazsolákat is. A cukor másik felével keverd el a tojások sárgáját. A tojások fehérjéjét verd kemény habbá. Amikor a búzadara teljesen felszívta a tejet, keverd hozzá a cukros tojássárgáját és a felvert habot is. Figyelj arra, hogy a hab ne törjön nagyon össze. Nagy serpenyőben kevés vajat olvasz meg, és öntsd rá a keveréket. Folyamatosan kevergesd, egészen addig, amíg morzsákra szét nem esik, és kicsit meg nem pirul.
TIPP:- Melegen, porcukrozva, gyümölcslekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet küldte, a fotót készítette: Szilágyi Mária
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc gyorsreceptedet!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!