2025. október 16., csütörtök - Gál napja

mt

Afrikai harcsa paprikásan sütve

hal

Afrikai harcsa paprikásan sütve

Hozzávalók:

  • 2-3 szelet hal,
  • kukoricaliszt,
  • só, pirospaprika,
  • ízlés szerint fűszerkeverékek,
  • olaj a sütéshez.

(Elkészítési idő: 15-20 perc)

Az elkészítés menete:

Az afrikai harcsának megvan az a nagy előnye, hogy nem nagyon szálkás hal. Csak egy gerinc, és a bordák, de a bordák jól tapinthatók, könnyen kiszedhetők, és kellemesen vastagon található rajta a halhús. Én filézni szoktam, és ennek a halnak a nagy előnye, hogy még a legkezdőbbek is könnyedén vékony szeletekre vághatják húsát.

A halról filézés után a fölösleges vizet itassuk fel, majd kevés fűszerrel, ezek hiányában minimális sóval dörzsöljük be minden oldalát. A befűszerezett halszeleteket forgassuk paprikás kukoricalisztbe (aki nem allergiás, sima búzalisztet is használhat), majd kevés olajon mindkét oldalát pirítsuk meg.

TIPP:
  • Vékony szeletekre vágott paprikával, kaporlevéllel, petrezselyemzölddel vagy zöld fűszerrel lehet a tetejét díszíteni.
  • Köretként a medvehagymás, főtt burgonya finom lehet, de egyszerű párolt rizs is megteszi.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes

Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

A receptet és a fotót beküldte: Juhász Mártonné (Nagykovácsi)

Köszönet érte!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media