Afrikai harcsa paprikásan sütve
![]() |
Afrikai harcsa paprikásan sütve Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 15-20 perc) |
Az elkészítés menete:
Az afrikai harcsának megvan az a nagy előnye, hogy nem nagyon szálkás hal. Csak egy gerinc, és a bordák, de a bordák jól tapinthatók, könnyen kiszedhetők, és kellemesen vastagon található rajta a halhús. Én filézni szoktam, és ennek a halnak a nagy előnye, hogy még a legkezdőbbek is könnyedén vékony szeletekre vághatják húsát.
A halról filézés után a fölösleges vizet itassuk fel, majd kevés fűszerrel, ezek hiányában minimális sóval dörzsöljük be minden oldalát. A befűszerezett halszeleteket forgassuk paprikás kukoricalisztbe (aki nem allergiás, sima búzalisztet is használhat), majd kevés olajon mindkét oldalát pirítsuk meg.
TIPP:- Vékony szeletekre vágott paprikával, kaporlevéllel, petrezselyemzölddel vagy zöld fűszerrel lehet a tetejét díszíteni.
- Köretként a medvehagymás, főtt burgonya finom lehet, de egyszerű párolt rizs is megteszi.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
A receptet és a fotót beküldte: Juhász Mártonné (Nagykovácsi)
Köszönet érte!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!