Kókuszos tejcsoki
Kókuszos tejcsoki Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot lassú tűzön sziruppá főzöm. Amikor sűrűsödni kezd, akkor a szirupomhoz hozzákeverem a margarint és homogénné forralom. Külön edényben elkavarom a kókusztejport a kakaóval. A tűzről levett sziruphoz hozzáöntöm a kakaó és kókusztejpor keverékét, és alaposan összedolgozom. Viszonylag gyorsan kell dolgozni, mert hamar megdermed.
A kész, de még meleg masszát folpackal (nem alufóliával) bélelt lapos edénybe öntöm, és ott egyenletesen, 4 milliméter vastagon eloszlatom. Ha a csoki már dermedni kezd, akkor nehéz dolgunk van. Ilyenkor érdemes a masszára felülről is egy folpack lapot fektetni, és kézzel rásegíteni az egyenletes elterülésre.
Néhány órára hűtőbe teszem a masszát, majd simán föl lehet kockázni, mint az igazi csokit. Érdemes hűtőben tárolni.
Tipp:
A még meleg csoki masszájába szórhatunk puffasztott rizst, mogyoródarabokat, mazsolát, vagy kekszet is, így még ízletesebb lesz.
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is saját diétás receptedet!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!