Párizsis szendvics
Konyhában » Szendvicsek
Reggelire, uzsonnára, vacsira ideális , könnyen elkészíthető szendvics. A gyerekek mindent könnyen megesznek, ha valamilyen figurát készítünk belőle. legyen az állatfigura, virág, házikó, vagy bármi. Csak a fantázia szab határt egy-egy szendvics formájának...Farsangi fánk
Konyhában » Desszertek
A tej felét mikróban meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukorral összekeverjük. A keverést lehetőleg ne fém kanállal végezzük, használjunk műanyag vagy fa kanalat. A lisztet általában szitálni szokás, de én csak úgy kimérem, és a közepébe mé...Szeretlek - virslivel, tükörtojással
Konyhában » Főételek
A virsliket hosszában kettévágjuk, de vigyázzunk, ne vágjuk teljesen végig. Maradjon kb. 1,5 cm egyben. Fordítsuk vissza a virsli szárakat szív alakúra, majd a szív csücskénél tűzzük őket össze a fogpiszkálóval. Felhevített olajon süssük meg az egyik oldal...Brownie
Konyhában » Desszertek
A cukrot, sót, lisztet és szódabikarbónát egy tálban összekeverem. Közben egy kis edényben a vizet, a kakaóport, és a vajat összeforralom majd a száraz dolgok elegyéhez keverem. Ehhez adom hozzá a joghurtot, tojást, és a baracklekvárt is, majd alaposan öss...Csörögefánk
Konyhában » Desszertek
Lassan itt a farsang, íme egy könnyen elkészíthető fánkrecept. A tészta hozzávalóit egy edényben összedolgozom, simára gyúrom. Mikor már jól összeállt a tészta, kiveszem a tálból és belisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom. (Körülbelül 3 milliméteresre.)...Szív alakú főtt tojás Valentin napra
Konyhában » Előételek
A megfőtt, még meleg, de nem forró tojást megtisztítom, majd kartonpapírba fogom a fenti kép szerint. A karton egyik oldala fóliázott kell, hogy legyen, hogy a tojás ne ragadjon hozzá. A tojás befogatásához felhasználok egy evőpálcikát és két befőttes gumi...Sajtos rúd
Konyhában » Sós apróságok
Családi ebédek, partik, szülinapok elengedhetetlen kelléke ez a sós süti. Lereszelem a sajtot kis lyukú reszelőn, majd félreteszem. Egy nagy edényben a lisztbe belemorzsolom a margarint és az élesztőt. Hozzáadom a tejfölt, majd kézzel jól összegyúrom, ...Diótej, mandulatej
Konyhában » Italok
Az elkészítés menete: Diótej: A vanília kivonaton kívül az összes hozzávalót tegyük egy közepes méretű turmixolóedénybe, öntsük föl 1 csésze vízzel, majd alaposan turmixoljuk krémes állagúra. Adjuk hozzá a többi vizet, és keverjük egyenletesre. Majd vegyün...Forró csoki
Konyhában » Italok
Húsvét után vagyunk, és az éléskamra felső polca tele van csokinyuszival, csokicsibével és csokitojással. Eszembe jutott, hogy csinálok egy sütit, aminek a tetejére csinálok belőle csokimázat. Semmi mást nem tettem, csak gőz fölött megolvasztottam egy adag...Babakeksz
Konyhában » Aprósütemények
A hozzávalókat összekeverem egy nagy tálban, hogy jól formázható állagú masszát kapjunk. Nagyobb testvérek segíthetnek gyurmázni, formázni. Azért írtam, hogy pici cukor illetve víz, mert a cukor csak ízesítésre kell el is hagyható, a víz pedig hogy jól for...Olasz Minestrone leves
Konyhában » Levesek
A téli időszakot köszöntsük egy finom egészséges olasz zöldséglevessel. A zöldségeket megtisztítom és apró kockákra darabolom. Kevés olajon elkezdem pirítani a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget. Mikor már valamennyire megpárolódtak, fel...Almapüré (6 hónapos kortól)
Konyhában » Bébiételek
Az almát megmossuk, meghámozzuk, és a húsát üvegreszelővel lereszeljük. Kiskanállal kínáljuk. Finnyás gyerekeknek: Ha a gyermek nem fogadja el a nyers almahúst, próbálkozhatunk a sült almával. Ekkor egyszerűen csak meghámozzuk az almát, négy részre vágjuk,...