Diótej, mandulatej
Hozzávalók: Diótej
Mandulatej
|
Az elkészítés menete:
Diótej:
A vanília kivonaton kívül az összes hozzávalót tegyük egy közepes méretű turmixolóedénybe, öntsük föl 1 csésze vízzel, majd alaposan turmixoljuk krémes állagúra. Adjuk hozzá a többi vizet, és keverjük egyenletesre. Majd vegyünk el belőle 1 dl-t, és azt forraljuk fel a vanília kivonattal. Ha kihűlt, keverjük a már elkészített, krémes diótejünkhöz, ezzel tegyük ízletesebbé. Ha valaki édesebben szereti, nyugodtan tehet bele több mézet.
Mandulatej:
A héjától megtisztított mandulát daráljuk le, majd a napraforgó csírákkal turmixoljuk össze 2 dl vizet használva. A kész turmixunkat sűrű szűrőn, vagy gézlapon szűrjük át, keverjük hozzá a sót és a mézet. A kész mandulatejet forraljuk fel egy kk vanília kivonattal, hogy kellemesebb íze legyen.
Reggeli ital gyanánt, süteményekbe tej helyett kiválló!
Tipp: vanília kivonat helyett használhatunk egész vanília rudat is, attól is kellemes vaníliás íze lesz a tejnek.
Egészségetekre!
Feltöltötte: Adrienn.Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!