2024. március 29., péntek - Auguszta napja

mt

Házi készítésű szörp meggyből

Házi készítésű meggy szörp
Házi készítésű szörp meggyből

Hozzávalók:
  • 2-2,5 kg meggy, ha lehetőségünk van rá, cigánymeggyet vegyünk,
  • ízlés szerint édesíthetjük cukorral, mézzel, xilitollal, nádcukorral, ki, mit kedvel.

Az elkészítés menete:

A meggyet megmosom, egy nagy tálba teszem és kimagozom.

A kimagozott meggyet botturmixszal simára turmixolom. Édesítem, hígítom, és már isszuk is.

Aki nem szereti a rostos szörpöket, az a magozott meggy levét igya, a meggy húsát pedig süteményekbe is teheti, vagy joghurttal, kefirrel, müzlivel elkanalazgathatja.

Aki főzött szörpöt szeretne, az a meggy kipréselt levéhez keverjen literenként 50 dkg cukrot (van, aki sokkal kevesebbet, van, aki sokkal többet szokott bele tenni), 20 percig forralja, és tiszta üvegekbe, kevés tartósítószert a tetejére szórva télére is elteheti, de frissen az igazi.

Vízzel hígítva készítünk belőle finom, frissítő üdítőt.

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media