Házi készítésű szörp meggyből
Házi készítésű szörp meggyből
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A meggyet megmosom, egy nagy tálba teszem és kimagozom.
A kimagozott meggyet botturmixszal simára turmixolom. Édesítem, hígítom, és már isszuk is.
Aki nem szereti a rostos szörpöket, az a magozott meggy levét igya, a meggy húsát pedig süteményekbe is teheti, vagy joghurttal, kefirrel, müzlivel elkanalazgathatja.
Aki főzött szörpöt szeretne, az a meggy kipréselt levéhez keverjen literenként 50 dkg cukrot (van, aki sokkal kevesebbet, van, aki sokkal többet szokott bele tenni), 20 percig forralja, és tiszta üvegekbe, kevés tartósítószert a tetejére szórva télére is elteheti, de frissen az igazi.
Vízzel hígítva készítünk belőle finom, frissítő üdítőt.Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!