2023. március 25., szombat - Irén, Írisz napja

mt

Forró csoki

2023-01-30 23:16:09

forró csoki

Forró csoki

Hozzávalók:

  • 1 csokifigura,
  • 3 dl tej,
  • tejszínhab,
  • 1 csipet instant kakaópor,
  • 1 leheletnyi fahéj.

Húsvét után vagyunk, és az éléskamra felső polca tele van csokinyuszival, csokicsibével és csokitojással. Eszembe jutott, hogy csinálok egy sütit, aminek a tetejére csinálok belőle csokimázat. Semmi mást nem tettem, csak gőz fölött megolvasztottam egy adag csokit, és a süti tetejére öntöttem. Az pedig szépen megszilárdult. Egy picit viszont túlméreteztem a dolgot, és maradt a tálban egy nagy adag olvadt csoki. Innen jött az ötlet: vacsora után igyunk forró csokit! Elővettem a jobb minőségű csokifigurából egyet-kettőt, és nekiláttam.

Az elkészítés menete:

A csokifigurát összetörtem, és egy edénybe tettem.

Az összetört csokit láng fölött olvasztani kezdtem, de némi tejjel felöntöttem, nehogy odakozmáljon.

Addig kavargattam, amíg az összes csoki fel nem oldódott. Ez körülbelül a tej felforrásáig meg is történt.

Ekkor hozzáöntöttem a többi tejet, és összeforraltam. (Persze mindenki annyi tejet tölt hozzá, amennyit csak szeretne, mert ki sötétebben, ki pedig világosabban szereti a forró csokit.)

Csészékbe töltöttem, a tetejére tejszínhabot nyomtam, és megszórtam instant kakaóporral, és egy lehelletnyi fahéjjal.

Az íze és az illata mennyei! Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki a rohanó hétköznapokba kezd belefáradni. Pár perc alatt elkészíthető, és igazán kellemes kikapcsolódás ezt iszogatni. Hidd el, hogy a gyerekek szája is csöndben lesz néhány percig. :) Persze csak addig, amíg a forró csoki a csészéjükből el nem fogy. :) Azt hiszem, ettől jobban nem is lehet a csokifigurákat felhasználni!

Egészségetekre!

Küldd el hozzánk Te is a saját receptedet!

Megosztás:
Hozzászólások
  • nikletty
    2010-04-17 21:21:16
    Kipróbáltam, tökjó!
    Mikulás csokim végezte így! Azt hiszem a páromé is így fogja :)
    És gyorsan meg is néztem mi van még raktáron, mert biza van még fincsi forró csokinak alapanyag.
    Köszi az ötletet!
    Egyszerű, de nagyszerű!
  • Adrienn
    2010-04-17 22:06:50
    És milyen melengető... Nem is csodálom, hogy az amerikaiak ezt isszák karácsonykor. (Vagy valami hasonlót.)
  • Mesi00
    2010-10-15 13:36:12
    a forró csokiról mindig eszembe jut karácsony és a hóesés :) meg persze a hideg, de ez más :P
    Szeretem azt hogy forró csokizok a gyerekekkel este, és közbe nézzük a hóesést. az olyan idilli!
  • Tina00
    2010-10-15 14:46:40
    Hát sajnos, amelyik csokifigura nem fogy el magától, az szerintem nem elég jó alapanyagnak. egy forrócsoki attól lesz finom, hogy jóminőségű csokoládé kerül bele (az pedig elfogy hipp-hopp). Ettől mondjuk a recept jó, és ajánlom mindenkinek magam is, de javaslom, hogy szánjon rá valami jobb csokit, minél magasabb kakaótartalommal, mert nemcsak, hogy finomabb, de egészségesebb is lesz ;)
  • Adrienn
    2010-10-15 20:51:59
    Nálunk karácsony, mikulás, húsvét táján halmokban álla a csokoládé. Első unoka mindkét családban, és a család tényleg nagy! A rossz minőségű csokikat azonnal kidobom, de a márkás, drága csokoládékat azért sajnálnám... Mi ezekből készítjük a forró csokit. javaslom, ti is válogassatok inkább.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media