Forró csoki
2023-01-30 23:16:09
![]() |
Forró csoki Hozzávalók:
|
Húsvét után vagyunk, és az éléskamra felső polca tele van csokinyuszival, csokicsibével és csokitojással. Eszembe jutott, hogy csinálok egy sütit, aminek a tetejére csinálok belőle csokimázat. Semmi mást nem tettem, csak gőz fölött megolvasztottam egy adag csokit, és a süti tetejére öntöttem. Az pedig szépen megszilárdult. Egy picit viszont túlméreteztem a dolgot, és maradt a tálban egy nagy adag olvadt csoki. Innen jött az ötlet: vacsora után igyunk forró csokit! Elővettem a jobb minőségű csokifigurából egyet-kettőt, és nekiláttam.
Az elkészítés menete:
A csokifigurát összetörtem, és egy edénybe tettem.
Az összetört csokit láng fölött olvasztani kezdtem, de némi tejjel felöntöttem, nehogy odakozmáljon.
Addig kavargattam, amíg az összes csoki fel nem oldódott. Ez körülbelül a tej felforrásáig meg is történt.
Ekkor hozzáöntöttem a többi tejet, és összeforraltam. (Persze mindenki annyi tejet tölt hozzá, amennyit csak szeretne, mert ki sötétebben, ki pedig világosabban szereti a forró csokit.)
Csészékbe töltöttem, a tetejére tejszínhabot nyomtam, és megszórtam instant kakaóporral, és egy lehelletnyi fahéjjal.
Az íze és az illata mennyei! Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki a rohanó hétköznapokba kezd belefáradni. Pár perc alatt elkészíthető, és igazán kellemes kikapcsolódás ezt iszogatni. Hidd el, hogy a gyerekek szája is csöndben lesz néhány percig. :) Persze csak addig, amíg a forró csoki a csészéjükből el nem fogy. :) Azt hiszem, ettől jobban nem is lehet a csokifigurákat felhasználni!
Egészségetekre!
Küldd el hozzánk Te is a saját receptedet!
- nikletty2010-04-17 21:21:16Kipróbáltam, tökjó!
Mikulás csokim végezte így! Azt hiszem a páromé is így fogja :)
És gyorsan meg is néztem mi van még raktáron, mert biza van még fincsi forró csokinak alapanyag.
Köszi az ötletet!
Egyszerű, de nagyszerű! - Adrienn2010-04-17 22:06:50És milyen melengető... Nem is csodálom, hogy az amerikaiak ezt isszák karácsonykor. (Vagy valami hasonlót.)
- Mesi002010-10-15 13:36:12a forró csokiról mindig eszembe jut karácsony és a hóesés :) meg persze a hideg, de ez más :P
Szeretem azt hogy forró csokizok a gyerekekkel este, és közbe nézzük a hóesést. az olyan idilli! - Tina002010-10-15 14:46:40Hát sajnos, amelyik csokifigura nem fogy el magától, az szerintem nem elég jó alapanyagnak. egy forrócsoki attól lesz finom, hogy jóminőségű csokoládé kerül bele (az pedig elfogy hipp-hopp). Ettől mondjuk a recept jó, és ajánlom mindenkinek magam is, de javaslom, hogy szánjon rá valami jobb csokit, minél magasabb kakaótartalommal, mert nemcsak, hogy finomabb, de egészségesebb is lesz ;)
- Adrienn2010-10-15 20:51:59Nálunk karácsony, mikulás, húsvét táján halmokban álla a csokoládé. Első unoka mindkét családban, és a család tényleg nagy! A rossz minőségű csokikat azonnal kidobom, de a márkás, drága csokoládékat azért sajnálnám... Mi ezekből készítjük a forró csokit. javaslom, ti is válogassatok inkább.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.