Levendula szörp
![]() |
Levendula szörp recept
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A levendula virágokat beáztatom egy tál hideg vízbe, literenként 2 teáskanálnyi citromsavat adok hozzá. Egy egész napig állni hagyom.
Másnap az egészet megfelelő főzőedénybe helyezem és felforralom.
A felforrt szörp tetejéről a levendula virágok nagy részét szűrővel leszedem.
Hozzáadom a cukrot és felforralom. Én literenként fél kiló cukrot használok, de aki édesebben szereti, tehet többet is. Cukor helyett használható stevia, xilitol vagy méz is. Én a mézet sajnálom forralni, hiszen a legtöbb értékes anyag lebomlik a magas hő hatására. Inkább majd a kész szörpöt javítom föl hidegen, közvetlenül fogyasztás előtt mézzel.
5 perc forrás után azonnal üvegekbe töltöm szűrőn keresztül, és lezárva, fejjel lefelé állítva hagyom kihűlni az üvegeket.
A kihűlt üvegeket megmosom, majd a kamra polcaira teszem fogyasztásig.
Egészségetekre!
Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!