2025. február 12., szerda - Lídia, Lívia napja

mt

Levendula szörp

Levendula szörp
Levendula szörp recept

Hozzávalók:
  • Levendula virága,
  • citromsav,
  • cukor,
  • esetleg nátrium a tartósításhoz.

Az elkészítés menete:

A levendula virágokat beáztatom egy tál hideg vízbe, literenként 2 teáskanálnyi citromsavat adok hozzá. Egy egész napig állni hagyom.

Másnap az egészet megfelelő főzőedénybe helyezem és felforralom.

A felforrt szörp tetejéről a levendula virágok nagy részét szűrővel leszedem.

Hozzáadom a cukrot és felforralom. Én literenként fél kiló cukrot használok, de  aki édesebben szereti, tehet többet is. Cukor helyett használható stevia, xilitol vagy méz is. Én a mézet sajnálom forralni, hiszen a legtöbb értékes anyag lebomlik a magas hő hatására. Inkább majd a kész szörpöt javítom föl hidegen, közvetlenül fogyasztás előtt mézzel.

5 perc forrás után azonnal üvegekbe töltöm szűrőn keresztül, és lezárva, fejjel lefelé állítva hagyom kihűlni az üvegeket.

A kihűlt üvegeket megmosom, majd a kamra polcaira teszem fogyasztásig.

Egészségetekre!

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media