2023. március 25., szombat - Irén, Írisz napja

mt

Alma juice

2022-09-24 23:16:31

alma juice

Alma juice

Hozzávalók:

  • Néhány alma,
  • pici citromlé,
  • kevés méz.

Mi a télére eltett almáknak már az utolsó darabjait használjuk föl. Sok közülük már igen fonnyadt, hibás, foltos. Érthető, hiszen egész télen a szebbeket válogattuk. most összeszedtem egy fél kosárnyi kevésbé tetszőt, és nekiláttam alma juice-t gyártani. Igen nagy sikerem volt!

Az elkészítés menete:

Az almákat alaposan megmostam, és olyan cikkekre vágtam, hogy a gyümölcscentrifuga nyílásán éppen beférjen.

Semmi mást nem csináltam, csak az összesnek a levét kicentrifugáztam!

A végtermék kicsit sűrű, hiszen sok almarost van benne, de ez ettől finom. Ha valaki nem szereti az almarostot benne, akkor hagyja állni egy fél órát, és a rost följön a tetejére. Az alján pedig ott marad a finom, szűrt almaital.

Azért persze egy picike citromlevet tettem bele, hogy a teteje ne barnuljon meg olyan gyorsan. Illetve a fájós torkok miatt egy-két kanál mézet tettem bele. A sajátomba még egy-két fahéjrudat is ejtettem. Azért rudat, mert a por fönt marad a tetején, és azt én nem szeretem, viszont a rúdfahéjból is tökéletesen kiázik az íz.

A kész italokat pedig poharakba töltöttem, és szívószállal adtam a kicsiknek.

A család legkisebb tagjának természetesen nem tettem sem mézet, sem fahéjat, sem citromot, csak egy kicsit hígítottam rajta forralt-lehűtött vízzel. Fiatal kisgyerekeknek így adjuk, nehogy a fahéj, méz, citrom allergizáljon!

Akinek nincs gyümölcscentifugája, az sem búsuljon. reszeljen le sok-sok almát, locsolja meg mézzel, és hagyja állni. Levet fog ereszteni, és akkor csak egyszerűen a két kezünkkel kifacsarhatjuk a finom almalevet. Az almarostot pedig azonnal süthetjük is az almás pitébe!

Egészségetekre!

Küldd el hozzánk Te is a saját receptedet!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media