2025. február 13., csütörtök - Ella, Linda napja

mt

Immunerősítő homoktövis szörp

homoktövis

Homoktövis szörp

Hozzávalók:

  • Homoktövis bogyó,
  • víz,
  • méz.

(Elkészítési idő: 15 perc)

A homoktövis jellemzői:

  • C-vitaminban igen gazdag, az egyik legideálisabb vitamin pótló.
  • Almasavat, flavonoidokat, zsíros olajokat bőven tartalmaz.
  • Növeli szervezetünk védekező képességét, jelentős immunerősítő.
  • Gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a meghűléses, influenzás megbetegedések gyors gyógyulásában.
  • E-vitamin tartalmának köszönhetően a száraz, berepedezett bőr kezelésére alkalmas.
  • Fertőző betegségek alatt, műtétek után segít a gyors regenerálódásban, felépülésben.

Az elkészítés menete:

A homoktövis bogyókat alaposan megmossuk, majd egy tálkába téve, vízzel felöntve összeturmixoljuk. Az így kapott, sűrítményt mézzel édesítjük, vízzel hígítjuk, és akár azonnal is fogyaszthatjuk.

Ha nincs otthon turmixod, akkor a gyümölcsöt egy tálba téve törd össze és áztasd be vízbe. A kezeddel nyomkodd össze, hogy a lehető legtöbb gyümölcsrost kiázzon, feloldódjon, majd pedig szűrd le. Nem kell sokáig állni hagyni, mert az idő múlásával a C-vitamin lebomolhat, jobb mielőbb elfogyasztani.

A szűrőben maradt rostokat a világért se dobjuk ki. Süteménybe sütve - akár a tésztába keverve, akár töltelékként elkészítve - nagyon finom desszert kreálható belőle, mellesleg nagyon egészséges is.

Ha a gyermek idegenkedik az ízétől, akkor almalével, birsalmalével, más gyümölcslevekkel keverhető.

Figyelmeztetés: A gyümölcsrost a nyugalom hatására felszállhat az ital tetejére, ezért fogyaztás előtt a palackban rázzuk föl, kancsóban, pohárban kavarjuk meg.

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc gyorsreceptedet!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media