Immunerősítő homoktövis szörp
![]() |
Homoktövis szörp Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 15 perc) |
A homoktövis jellemzői:
- C-vitaminban igen gazdag, az egyik legideálisabb vitamin pótló.
- Almasavat, flavonoidokat, zsíros olajokat bőven tartalmaz.
- Növeli szervezetünk védekező képességét, jelentős immunerősítő.
- Gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a meghűléses, influenzás megbetegedések gyors gyógyulásában.
- E-vitamin tartalmának köszönhetően a száraz, berepedezett bőr kezelésére alkalmas.
- Fertőző betegségek alatt, műtétek után segít a gyors regenerálódásban, felépülésben.
Az elkészítés menete:
A homoktövis bogyókat alaposan megmossuk, majd egy tálkába téve, vízzel felöntve összeturmixoljuk. Az így kapott, sűrítményt mézzel édesítjük, vízzel hígítjuk, és akár azonnal is fogyaszthatjuk.
Ha nincs otthon turmixod, akkor a gyümölcsöt egy tálba téve törd össze és áztasd be vízbe. A kezeddel nyomkodd össze, hogy a lehető legtöbb gyümölcsrost kiázzon, feloldódjon, majd pedig szűrd le. Nem kell sokáig állni hagyni, mert az idő múlásával a C-vitamin lebomolhat, jobb mielőbb elfogyasztani.
A szűrőben maradt rostokat a világért se dobjuk ki. Süteménybe sütve - akár a tésztába keverve, akár töltelékként elkészítve - nagyon finom desszert kreálható belőle, mellesleg nagyon egészséges is.
Ha a gyermek idegenkedik az ízétől, akkor almalével, birsalmalével, más gyümölcslevekkel keverhető.
Figyelmeztetés: A gyümölcsrost a nyugalom hatására felszállhat az ital tetejére, ezért fogyaztás előtt a palackban rázzuk föl, kancsóban, pohárban kavarjuk meg.
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc gyorsreceptedet!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!