2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 311.

« ...1920212223[24]2526 »

  • Túrógombóc

    Konyhában » Desszertek

    A túrót, a búzadarát, 3 tojássárgáját és 2 evőkanál cukrot alaposan összekeverünk, majd fóliával lefedve 1 óráig állni hagyjuk. A zsemlemorzsát megpirítjuk. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ha eleget állt a túrós keverékünk, a búzad...
  • Zöldséges spagetti

    Konyhában » Főételek

    Ezt az ételt akkor találtam ki, mikor ebédhez készülődve igen csak híján voltam az alapanyagoknak. Azt hiszem ez minden családban előfordul. A tésztát a szokásos módon megfőzzük, lecsepegtetjük. Közben a krumplit, répát megtisztítjuk, közel azonos vékony...
  • Császármorzsa - Smarni

    Konyhában » Desszertek

    A cukor felét langyos tejben keverd el, és picit sózd meg. Keverrd bele a búzadarát és a mazsolákat is. A cukor másik felével keverd el a tojások sárgáját. A tojások fehérjéjét verd kemény habbá. Amikor a búzadara teljesen felszívta a tejet, keverd hozzá a...
  • Sonkás gombás tészta

    Konyhában » Főételek

    A fokhagymát megtisztítom, fokhagymanyomón áttöröm, majd megpirítom egy kevés olajon. Vigyázni kell a fokhagyma pirításakor, mert ha túlpirítjuk keserűvé teszi az ételt. A pirított fokhagymára ráteszem az apróra vágott sonkát és gombát, ezután megfűszereze...
  • Aszalt szilvás oldalas

    Konyhában » Főételek

    A csontos oldalast hidegvíz alatt alaposan megmosom, és felkockázom. Hőálló edénybe teszem, és megszórom sült csirke fűszersóval, majd adok hozzá egy teáskanálnyi mézeskalács fűszerkeveréket. Ez most viccesen hangzik, de az aszalt szilva, a méz, a fahéj és...
  • Spenót sajthálóban

    Konyhában » Főételek

    A spenótot megtisztítom, jól megmosom, hagyom lecsepegni. A sonkát apró kockákra vágom, a hagymát megpucolom, aprítom. A vajat serpenyőben megolvasztom, a hagymát és fokhagymát megpirítom, majd jöhet bele a sonka. Ha a sonka is megpirult, hozzáadom a spenó...
  • Gombás rizottó

    Konyhában » Főételek

    Kevés olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, rádobom a szeletelt gombát és együtt készre párolom. Fűszerezem sóval, borssal. Közben felteszem főni a rizst. Ha kész, összekeverem a riszt a gombával. De úgy is jó, ha a rizsre szedem a gombát.
  • Egyszerű fűszeres krumpli

    Konyhában » Főételek

    A burgonyát megmosom, meghámozom, majd apró kockákra vágom. Lábosba rakom, és annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje. Megsózom, és beleszórom a fűszereket. Hozzáadom a megtisztított, zúzott fokhagymát és lefedve puhára főzöm. Ezután lecsurgatom, és a me...
  • Töltött zsemle

    Konyhában » Desszertek

    A zsemlékről vékonyan levágjuk a tetejüket, és belsejüket kivájjuk. A túrót, a tojást, a zsemlék belsejét, kb. 2 evőkanál kristálycukrot, fél citrom reszelt héját és a mazsolákat összekeverjük (ha nagyon száraz,egy pici tejet öntök még hozzá). A zsemlék...
  • Kefires prósza

    Konyhában » Desszertek

    A hozzávalókat csomómentesre keverjük, így a kapott nyers tésztának piskóta sűrűségűnek kell lennie. Ha túl lágy lenne, még egy kis liszttel pótolhatunk. Egy kiolajozott jénai tálba öntjük a masszát, tetejére szilvalekvárt kanalazunk, és 180 fokon 15-20 pe...
  • Tésztaragu

    Konyhában » Főételek

    A tojásokat sós vízben keményre főzöm, majd megtisztítom és karikákra vágom. A szarvacska tésztát enyhén sós vízben felteszem főni, közben a hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. 2 kk pirospaprikát, és egy babér l...
  • Krumplileves virslivel

    Konyhában » Levesek

    A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, olajon megdinsztelem. 2 kk pirospaprikát adok hozzá, majd azonnal hozzáadom a megmosott, megtisztított, apró darabokra vágott burgonyát. Sózom, borsozom, hozzáadom a fűszereket és a babér leveleket. Felöntöm víz...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media