Pudingos keksz
Konyhában » Aprósütemények
Nevével ellentétben nem igazán krémes, pudingos, hanem csak a tésztájának készítésekor használjuk a pudingport tojás helyett. Sokan nem is tudják, hogy a pudingporok legtöbbje csak keményítőből és aromákból áll (természetesen azért ellenőrizzük az összetev...Bögrés mákos
Konyhában » Desszertek
A hozzávalókat közepes méretű keverőtálban simára keverem. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelek, és arra öntöm a kikevert masszát, majd egyenletesen eloszlatom. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütöm. Középen kettévágom, az egyik tet...Hamis smarni kusz-kuszból
Konyhában » Desszertek
Észak-Afrikában a kusz-kuszt nemzeti eledelként tartják számon. A régi asszonyok egy rész búzadarát egy rész liszttel kikevertek, pici sóval és vízzel addig kavargatták, gyúrták, rázogatták, morzsolgatták, amíg apró, golyó formájú tésztadarabkákat nem kapt...Kókuszos kifli
Konyhában » Aprósütemények
8 tojás fehérjét 40 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt 30 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet keverünk hozzá, óvatosan, hogy a kemény hab össze ne törjön. A masszát evőkanállal kókuszreszelékbe ...Kukoricamálé
Konyhában » Desszertek
A hozzávalókat összekeverjük, kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy a kukoricadara kellően megdagadjon. Egy közepes tepsit ki kell vajazni, a masszát beleönteni, tetejére foltokban szilvalekvárt csöpögtetni és közepes lángon 30-40 perc sütés után már fogyaszthat...Burgonyapüré sült krumpliból
Konyhában » Bébiételek
A burgonyát alaposan megmossuk, majd egy tepsibe téve 200 fokos sütőbe tesszük. Körülbelül fél óráig hagyjuk a sütőben a krumplit. Érdemes kisebb szemeket választani, azok hamarabb megsülnek. Vásároljunk olyan burgonyát, amelyiknek sárga a héja, mert azok ...Gyümölcszselé
Konyhában » Desszertek
A hozzávalókat kicsi főzőedénybe tesszük, és összeturmixoljuk. Ezután közepes lángon folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és a forrást követően 1 percig még főzzük, majd a tűzről levéve hőálló edényekbe töltjük, és hagyjuk kihűlni.Csokis muffin
Konyhában » Desszertek
A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, kakaó, fahéj, gyömbér) közepes méretű tálban elkeverem. A tojáspótló port 8 evőkanál vízzel simára keverem, és a száraz hozzávalókhoz öntöm a megolvasztott margarinnal és a maradék vízzel együtt. A masszához ho...Gyerekek kedvence: A Pizza
Konyhában » Főételek
Tej-, tojásérzékeny csemeték is fogyaszthatják. Könnyen, gyorsan elkészíthető. Mindenki azt tesz rá, amit csak szeretne... A langyos, cukros vízben az élesztőt felfuttatom, és a többi hozzávalóval könnyű tésztát dagasztok. Amíg egyszer megkel a tészta, add...Banános piskótahambi
Konyhában » Desszertek
A banánt alaposan mossuk meg (még a biobanán héja is tele lehet permetszerrel, aminek nagy része kifejezetten mérgező, és még a kezünkről is átvihetjük a banánhúsra. Tisztítsuk meg a banánt és szeleteljük kb fél centiméteres darabokra. Helyezzünk két piskó...Sós kifli uzsonnára
Konyhában » Sós apróságok
A tejet meglangyosítom, egy evőkanálnyi cukorral édesítem, és egy fél kocka élesztőt elmorzsolok benne. Állni hagyom, hogy fölfusson. Addig kimérem a lisztet, a vaj felét megolvasztom, és a liszthez adom. Hozzá csorgatok kb 1-2 evőkanálnyi olajat, és megsó...Majonézes tésztasaláta
Konyhában » Előételek
A tésztát enyhén sós vízben odatesszük főni. Közben egy nagyobb keverőedényben egy rész majonézből, és három rész tejfölből salátaalapot kavarunk, közben sóval, borssal, cukorral ízesítünk is. A salátaalapba reszelünk egy kevés kígyóuborkát, és egy fehér, ...