2025. október 16., csütörtök - Gál napja

mt

Kukoricamálé

málé

Kukoricamálé

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás,
  • 1 dl tej,
  • 1 dl étolaj,
  • 1 dl cukor,
  • 2 dl kukoricadara,
  • 2 dl liszt,
  • 1 sütőpor,
  • 3 alma reszelve.


Az elkészítés menete:

A hozzávalókat összekeverjük, kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy a kukoricadara kellően megdagadjon.

Egy közepes tepsit ki kell vajazni, a masszát beleönteni, tetejére foltokban szilvalekvárt csöpögtetni és közepes lángon 30-40 perc sütés után már fogyasztható is.

Van aki a kész málét még porcukorral megszórja, de úgy gondolom, hogy a benne lévő cukortól és a lekvártól kellemesen édeskés.

TIPP:

  • Eperszezonban eperlekvárral, cseresznyeszezonban cseresznyelekvárral is kitűnő.
  • A kukoricamálé sós változata, természetesen cukor és lekvár nélkül sültekhez (kacsa, oldalas) köretként kiváló.

Jó étvágyat kívánok!

A receptet és a fotót beküldte: Timedli (Köszönet érte!)

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media