Kukoricamálé
![]() |
Kukoricamálé Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A hozzávalókat összekeverjük, kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy a kukoricadara kellően megdagadjon.
Egy közepes tepsit ki kell vajazni, a masszát beleönteni, tetejére foltokban szilvalekvárt csöpögtetni és közepes lángon 30-40 perc sütés után már fogyasztható is.
Van aki a kész málét még porcukorral megszórja, de úgy gondolom, hogy a benne lévő cukortól és a lekvártól kellemesen édeskés.
TIPP:
- Eperszezonban eperlekvárral, cseresznyeszezonban cseresznyelekvárral is kitűnő.
- A kukoricamálé sós változata, természetesen cukor és lekvár nélkül sültekhez (kacsa, oldalas) köretként kiváló.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet és a fotót beküldte: Timedli (Köszönet érte!)
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!