Burgonyapüré sült krumpliból
![]() |
Burgonyapüré sült krumpliból (6 hónapos kortól) Hozzávalók
(Elkészítési idő: 35 perc) |
A burgonyát alaposan megmossuk, majd egy tepsibe téve 200 fokos sütőbe tesszük.
Körülbelül fél óráig hagyjuk a sütőben a krumplit. Érdemes kisebb szemeket választani, azok hamarabb megsülnek.
Vásároljunk olyan burgonyát, amelyiknek sárga a héja, mert azok gyorsabban, puhábbra sülnek, és a húsuk is édeskésebb.
A megsült krumplit meghámozzuk, és a belsejét egy villa segítségével szétnyomkodjuk.
Ha nem elég pépes a töret, akkor kevéske anyatejjel vagy HA jelzésű, vagy tejmentes, előre elkészített tápszerrel hígíthatunk rajta.
Kanállal kínáljuk!
Utazáshoz is kivalló ebéd lehet, ha a szokásosnál hígabbra készítjük, és nagy lyukú cumisüvegben adjuk a babának, akár útközben a kocsiban, ha már képes egyedül megfogni, vagy anyai segítséggel.
Fokozottan figyeljünk arra, hogy az ételek cumisüvegből kínálása hosszú távon a fogak romlásához vezethet, ezért csak szükség esetén alkalmazzuk ezt a fajta etetési módot.
Illetve fölhívnám a figyelmeteket arra, hogy a burgonyának hasfogó hatása van, ezért az amúgy is szorulásos gyermekeknek próbáljuk mielőbb bevezetni az őszibarackot, szőlőt, és azzal együtt, vagy felváltva kínáljuk eleinte.
Jó étvágyat kívánok!
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!