Csokis muffin
Csokis muffin
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg tejmentes margarin
- 2 ek tojáspótló por
- 1,5 dl víz
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek kakaó
- fél tábla tejmentes étcsokoládé
Ízlés szerint rakható bele fahéj, őrölt gyömbér, aszalt meggy, vagy másmilyen aszalt-, és/vagy friss gyümölcs.
Az elkészítés menete:
A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, kakaó, fahéj, gyömbér) közepes méretű tálban elkeverem.
A tojáspótló port 8 evőkanál vízzel simára keverem, és a száraz hozzávalókhoz öntöm a megolvasztott margarinnal és a maradék vízzel együtt.
A masszához hozzáadom a feldarabolt étcsokoládét is.
A lágy masszát muffinpapírokba, vagy kivajazott, kilisztezett muffinformákba töltöm.
A hozzávalókat közepes méretű keverőtálban simára kevertem.
Mindegyik forma közepébe aszalt vagy friss gyümölcsdarabot nyomok kézzel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elkészül.
A tetejére csokoládémáz vagy cukormáz önthető.
TIPP:
- Az őrölt gyömbérből csak keveset használjunk, mert a túl sok gyömbérpor keserűvé teszi a tésztát.
- Bármilyen gyümölcs, vagy csokoládédarabka, drazsé hozzáadásával elkészíthető.
- Ha friss gyümölcsöt teszünk bele, akkor forgassuk meg lisztben, mielőtt a masszához adjuk, hogy ne süllyedjen le az aljára.
- A nem allergiások a tojáspótló por helyett tojást, tejmentes margarin helyett sima margarint is használhatnak.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!