Levendula tea
Konyhában » Italok
2 teáskanálnyi levendulavirágot öntsünk le egy csészényi forrásban lévő vízzel. Hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le. (Ha van otthon kéznél teatojás, akkor nyugodtan használjuk.) Hagyjuk hűlni kicsit, majd mézzel ízesítve fogyasszuk. Fontos, hogy az ázá...Barack turmix
Konyhában » Italok
A barackokat megmosom, meghámozom, a húsát a magtól elválasztom. A gyümölcshúst felkockázom és turmixtálba teszem. Felöntöm narancslével, és néhány másodpercig turmixolom. Felöntöm vízzel és mézzel édesítem. TIPP: Ha nincs otthon narancslé, tisztított nara...Házi készítésű szörp meggyből
Konyhában » Italok
Készítsünk otthonunkban meggyszörpöt, sokkal egészségesebb, finomabb, mint a bolti. A meggyszezonnak ugyan már régen vége, de a gán maradt, mostanra mézédes meggy kiváló szörpkészítésre. A meggyet megmosom, egy nagy tálba teszem és kimagozom. A kimagozott ...Meggyes pite
Konyhában » Desszertek
A lisztet a sütőporral, a kakaóporral, a porcukorral, a vanília pudingporral elkeverem. A vizet és a rizstejet hozzáöntöm, a margarint kissé megolvasztom, és azt is alaposan hozzádolgozom. A masszát margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe töltöm, majd ...Levendula szörp
Konyhában » Italok
A levendula virágokat beáztatom egy tál hideg vízbe, literenként 2 teáskanálnyi citromsavat adok hozzá. Egy egész napig állni hagyom. Másnap az egészet megfelelő főzőedénybe helyezem és felforralom. A felforrt szörp tetejéről a levendula virágok nagy részé...Sült csirkecomb
Konyhában » Főételek
A csirkecombokat folyó hidegvíz alatt alaposan megmosom, a tollakat eltávolítsd el. Fűszerezd be alaposan fűszersóval, hints rá egy leheletnyi fahéjat. Tedd tűszálló edénybe úgy, hogy a bőrös rész lefele forduljon, és csorgass rá egy kevés olíva olajat. Fe...Cseresznye dzsem recept
Konyhában » Lekvárok
A megmosott cseresznyét kimagozom, a cukorral, sitromlével együtt fazékba teszem, és botmixerrel pépesítem. A cseresznyepépet felforralom, óvatosan rászórom a zselésítő anyagot (én a közértben kapható lekvárzselét használtam). Folyamatosan kevergetem, majd...Spenót krumplival
Konyhában » Bébiételek
A spenótot levelenként megmossuk, a szárait letépjük. 4-5 percig forró vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük (csak így marad szép zöld). A banánnal együtt pépesítjük. A burgonyából pürét készítünk a szokott módon, majd hozzákeverjük a spenótpür...Rizstej házilag
Konyhában » Italok
A fél kiló rizst feltesszük főni, körülbelül 2-3 szoros mennyiségű vízzel takarék lángon, hiszen az a cél, hogy a rizst jól elfőzzük, és jó sok leve maradjon. Néha megkavarjuk, ellenőrizzük, hogy nem ragad-e le véletlenül. Amikor a víz kellően fehéres-vilá...Rakott piskóta
Konyhában » Desszertek
Ha a gyerkőcök este elmentek aludni, mindenkinek akad 10 perce összedobni ezt a gyöngyszemet, aztán másnap edéb után csak elő kell varázsolni a hűtőszekrényből. A gyerekek imádják! A hozzávalókat egymásra rétegezzük: A piskótával kezdjük, majd jöhet a jogh...Barack lekvár
Konyhában » Lekvárok
A barackmagokat ne dobjátok ki, hanem szárítsátok meg kicsit, és törjétek meg. A kemény házban lapuló magocskákból naponta 5 testsúlykilogrammonként 1 szemet megehettek. Nagyszerű természetes B17 vitamin forrás, ami a rák megelőzésére kiváló. Rákos betegek...Marha meggymártással
Konyhában » Bébiételek
Vízben felteszem főni a marhahúst és a megmosott, meghámozott, kockára vágott burgonyát. A krumpli hamarabb megfő, mit a hús, úgyhogy csak később tegyük a húshoz. A megmosott, kimagozott meggyet kevés vízben felfőzöm, pici cukrot lehet bele tenni, ha ...