Cseresznye dzsem recept
Cseresznye dzsem recept
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A megmosott cseresznyét kimagozom, a cukorral, citromlével együtt fazékba teszem, és botmixerrel pépesítem.
A cseresznyepépet felforralom, óvatosan rászórom a zselésítő anyagot (én a közértben kapható lekvárzselét használtam). Folyamatosan kevergetem, majd 3-5 percig hagyom forrni a kész dzsemet.
Még forrón a sterilizált üvegekbe töltöm, ügyelve arra, hogy a lehető legkevesebb levegő maradjon majd lezárás után a tetején.
Tiszta lapkával lezárom, és tetejével lefordítva hagyom kihűlni.
A kihűlt lekvárok üvegét esetenként a kamrába tétel előtt érdemes megmosni, hogy a véletlenül lecsorgott cukros gyümölcsöt eltávolítsuk.
Jó munkát! Jó étvágyat!
Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!