2024. november 13., szerda - Szilvia napja

mt

Cseresznye dzsem recept

Cseresznye dzsem recept
Cseresznye dzsem recept

Hozzávalók:
  • 1 kg kimagozott cseresznye,
  • 30 dkg cukor,
  • fél citrom leve,
  • zselésítő anyag.

Az elkészítés menete:

A megmosott cseresznyét kimagozom, a cukorral, citromlével együtt fazékba teszem, és botmixerrel pépesítem.

A cseresznyepépet felforralom, óvatosan rászórom a zselésítő anyagot (én a közértben kapható lekvárzselét használtam). Folyamatosan kevergetem, majd 3-5 percig hagyom forrni a kész dzsemet.

Még forrón a sterilizált üvegekbe töltöm, ügyelve arra, hogy a lehető legkevesebb levegő maradjon majd lezárás után a tetején.

Tiszta lapkával lezárom, és tetejével lefordítva hagyom kihűlni.

A kihűlt lekvárok üvegét esetenként a kamrába tétel előtt érdemes megmosni, hogy a véletlenül lecsorgott cukros gyümölcsöt eltávolítsuk.

Jó munkát! Jó étvágyat!

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media