2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 311.

« ...1112131415[16]1718192021... »

  • Gombás gombócok

    Konyhában » Főételek

    Újra egy gyors és fincsi "ropogtatnivaló" a gyerkőceinknek. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés zsiradékon sóval, borssal, petrezselyemmel (én egy pici grillfűszert szórok hozzá, hogy pikánsabb legyen), tört fokhagymával puhára pároljuk. A f...
  • Rácsos meggyes pite

    Konyhában » Desszertek

    Lassan vége a meggy szezonja, addig is készítsünk finom süteményeket belőle! Most éppen rácsos meggyes pitét. A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrom. (Érdemes először a lisztet, cukrot, sütőport, sót összekeverni és ehhez adni a tojássárgáját, vaj...
  • Zsömle

    Konyhában » Péksütemények

    Ha van otthon kenyérsütőnk, akkor igazából nincs sok dolgunk. Összedogozzuk a tésztát a kenyérsütőben, majd egy órát pihenni, kelni hagyjuk. Ha nincs ilyen eszközünk akkor bizony a két kezünk erejére lesz szükség! Miután pihet a tészta, kis tenyérnyi go...
  • Túrós tészta

    Konyhában » Főételek

    Igazi házias étel, gyerekek nagy kedvence, de a felnőttek sem vetik meg! Ízlés szerint édesen vagy sósan fogyasztható! A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm. Figyeljünk oda, hogy ne fűzzük szét a tésztát, inkább legyen "al dante". Egy tálban összekeverem a...
  • Tejfölös spenótkrémleves

    Konyhában » Levesek

    A hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az előre megmosott és papírtörlővel megszárított spenótleveleket. Ne ijedjünk meg, a spenótlevelek, hamar össze fognak esni.
  • Gulyásleves

    Konyhában » Levesek

    A hagymát megtisztítom, apróra vágom, és felteszem olajra dinsztelődni. Közben megmosom a húst is, és kisebb kockákra vágom. Ha már majdnem jó a hagyma, félrehúzom a tűzről és rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem meg ne égjen, majd visszateszem a ...
  • Görög saláta

    Konyhában » Előételek

    A kígyóuborkát, paradicsomot alaposan megmosom, és kis kockákra vágom. A hagymát megtisztítom, és felkarikázom. (Mi egyébként hagymát nem is szoktunk tenni bele, de sokan nagyon szeretik.) Az olajbogyót hozzáadhatom egészben, felezve, vagy karikákra vágva....
  • Gyümölcstorta

    Konyhában » Desszertek

    Lepjük meg gyermekeinket egy saját készítésű tortával. A piskóta hozzávalóit egy tálba összedolgozom (a tojásokat szétválasztom, külön felverem a tojásfehérjét, a sárgáját összekeverem a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatom őket, vigyázva, h...
  • Habos mákos sütemény

    Konyhában » Desszertek

    Egyszerű, de nagyon mutatós süti, igazából a bögrés mákos egy kicsit felturbózott változata. A sütőt melegítsük el 180 fokra. Az aszalt szilvát daraboljuk össze és forgassuk meg lisztben. A tepsit kenjük ki margarinnal és szórjuk meg egy kis liszttel. A ma...
  • Vanília fagylalt gyümölcsöntettel

    Konyhában » Desszertek

    A fagyasztott gyümölcsöket tálba öntöm és megszórom a cukorral. Kézi mixerrel, vagy villával pépes gyümölcspürét készítek belőle. Tálalásnál egy fagyikehelybe vagy átlátszó pohárba (szigorúan a látvány kedvéért) 2-3 gombóc fagyit szedek, majd ráöntöm a ...
  • Babapiskótás finomság

    Konyhában » Desszertek

    Veszünk egy Yena-i tálat és lerakjuk az aljába a babapiskóta felét. Erre ráöntjük még melegen az előírások szerint elkészített csokis pudingot, majd rárakjuk a maradék babapiskótát. Erre szintén ráöntjük az elkészített vaníliás pudingot. Amíg még meleg, na...
  • Káposztás hústekercs

    Konyhában » Főételek

    Kicsit időigényes de nagyon finom főfogás akár vasárnapi ebédekre. A káposztaleveleket pár percre forrásba lévő, sós vízbe helyezem, majd lecsöpögtetem, megszárítgatom, a levelek főlevelét késsel elvékonyítom, mintha töltött káposztát csinálnék. A pulyk...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media