2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 311.

« ...1011121314[15]1617181920... »

  • Tonhalkrém (2-3 főre)

    Konyhában » Előételek

    Ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető pástétom. Lecsepegtetett halat bot mixerrel összeaprítjuk a vajjal, a snidlinggel vagy bármilyen zöldfűszerrel. Ízlés szerint citrommal, tejföllel ízesítjük. Ropogós barna kenyérrel, paradicsommal vagy valamilyen...
  • Lengyeles brokkoli (4 főre)

    Konyhában » Főételek

    Babapocak kímélő receptek Windisch Adrienne dietetikustól: Gőzben vagy enyhén sós vízben megfőzzük a brokkoli rózsákat. Amikor megpuhult, megszórjuk a vajon megpirított zsemlemorzsával.
  • Nyúlcomb pestós kalapban, avokádós mogyoróhagymával

    Konyhában » Főételek

    A nyúlhús rendkívül egészséges és az íze a csirkéhez hasonlít a legjobban. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, mégis különleges az avokádótól. A morzsakalaphoz először vajat és olajat hevítünk egy serpenyőben. Beletesszük a morzsát és kicsit átprítjuk. ...
  • Castagnaccio

    Konyhában » Desszertek

    Különleges édesség Olaszországból, hozzáadott cukor vagy méz nélkül. Természetesen az édesszájúak, rakhatnak bele. Egy tálba keverjük össze a lisztet a lecsöpögtetett mazsolával. Hozzáadom a magvak felét, a szebbeket kiválogatom és díszítésnek meghagyom....
  • Mindent a szőlőről, szőlőitalról és a mustról

    Konyhában » Bébiitalok

    A szőlőfürtöt megmossuk, a szőlőszemeket leszedjük, és gyümölcscentrifugával vagy gyümölcspréssel kicentrifugázzuk, vagy kipréseljük a gyümölcs levét. Ha a gyümölcscentrifugát használjuk, akkor kicsit zavarosabb gyümölcslevet kapunk, amit érdemes kicsit ál...
  • Bárányborda

    Konyhában » Főételek

    A báránybordákat megtisztítom, levágom a zsírosabb, faggyús részeket. Papírtörlőkendővel leitatom róla a nedvességet és jól befűszerezem a szárított rozmaringgal és a fűszersóval. Lapos tálba friss rozmaring ágat teszek, ezeket megkenem a zúzott fokhagy...
  • Húsos palacsinta

    Konyhában » Főételek

    Kicsit időigényes, de nagyon finom főfogás akár a vasárnapi ebédekhez. A palacsintatésztát a jól megszokott módon elkészítem, majd hagyom pihenni, még elkészítem a tölteléknek szolgáló csirkepörit. A hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy serpenyőbe ola...
  • Pörköltszaftos szendvics

    Konyhában » Szendvicsek

    Nagyon finom vendégváró előétel vagy akár remek tízórai a gyerekeknek. A felkockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, pirospaprikát teszek hozzá, és ráteszem a csirkeszárnyakat. Sózom, borsozom és hagyom fedő alatt puhulni.néha megforgatom, ha szüks...
  • Padlizsánkrém

    Konyhában » Előételek

    A padlizsánokat megmossuk, félbe vágjuk, villával megszurkáljuk, és sütőben puhára sütjük. Amíg a padlizsán a sütőben van, tisztítsuk meg a hagymát, a fokhagymát, húzzuk le a paradicsom héját, vegyük ki a magjait, és kockázzuk fel. Ha a padlizsán  megsült ...
  • Kókuszgolyó

    Konyhában » Aprósütemények

    A kókuszreszelék felét egy mélyebb tányérba szórjuk, a másik felét a többi száraz hozzávalóval együtt egy közepes méretű kavaróedénybe tesszük. A margarint megolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk, majd az egészet összedolgozzuk, hogy morzsás állagú legyen. ...
  • Panna Cotta

    Konyhában » Desszertek

    Rendkívül egyszerű, mégis látványos desszert. A tejet, a tejszínt és a félbe vágott vaníliát felforralom és félrehúzom a tűzről, majd beleteszem a cukor és zselatin keverékét. Folyamatosan keverem 5 percen át. Műanyag pohárkákba öntöm a folyadékot és hű...
  • Pestos tészta

    Konyhában » Főételek

    Amennyiben nincs időtök, vagy a napotok nem úgy alakul, ahogy azt elterveztétek, egy hipergyors ebéd, vagy vacsiötlet: A tésztát sós vízben megfőzöm, a tészta vizéből kb. 1-2 decit félre teszek, a többit leöntöm. Amennyiben zacskós pestot vásároltok, szüks...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media