Tonhalkrém (2-3 főre)
Konyhában » Előételek
Ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető pástétom. Lecsepegtetett halat bot mixerrel összeaprítjuk a vajjal, a snidlinggel vagy bármilyen zöldfűszerrel. Ízlés szerint citrommal, tejföllel ízesítjük. Ropogós barna kenyérrel, paradicsommal vagy valamilyen...Lengyeles brokkoli (4 főre)
Konyhában » Főételek
Babapocak kímélő receptek Windisch Adrienne dietetikustól: Gőzben vagy enyhén sós vízben megfőzzük a brokkoli rózsákat. Amikor megpuhult, megszórjuk a vajon megpirított zsemlemorzsával.Nyúlcomb pestós kalapban, avokádós mogyoróhagymával
Konyhában » Főételek
A nyúlhús rendkívül egészséges és az íze a csirkéhez hasonlít a legjobban. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, mégis különleges az avokádótól. A morzsakalaphoz először vajat és olajat hevítünk egy serpenyőben. Beletesszük a morzsát és kicsit átprítjuk. ...Castagnaccio
Konyhában » Desszertek
Különleges édesség Olaszországból, hozzáadott cukor vagy méz nélkül. Természetesen az édesszájúak, rakhatnak bele. Egy tálba keverjük össze a lisztet a lecsöpögtetett mazsolával. Hozzáadom a magvak felét, a szebbeket kiválogatom és díszítésnek meghagyom....Mindent a szőlőről, szőlőitalról és a mustról
Konyhában » Bébiitalok
A szőlőfürtöt megmossuk, a szőlőszemeket leszedjük, és gyümölcscentrifugával vagy gyümölcspréssel kicentrifugázzuk, vagy kipréseljük a gyümölcs levét. Ha a gyümölcscentrifugát használjuk, akkor kicsit zavarosabb gyümölcslevet kapunk, amit érdemes kicsit ál...Bárányborda
Konyhában » Főételek
A báránybordákat megtisztítom, levágom a zsírosabb, faggyús részeket. Papírtörlőkendővel leitatom róla a nedvességet és jól befűszerezem a szárított rozmaringgal és a fűszersóval. Lapos tálba friss rozmaring ágat teszek, ezeket megkenem a zúzott fokhagy...Húsos palacsinta
Konyhában » Főételek
Kicsit időigényes, de nagyon finom főfogás akár a vasárnapi ebédekhez. A palacsintatésztát a jól megszokott módon elkészítem, majd hagyom pihenni, még elkészítem a tölteléknek szolgáló csirkepörit. A hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy serpenyőbe ola...Pörköltszaftos szendvics
Konyhában » Szendvicsek
Nagyon finom vendégváró előétel vagy akár remek tízórai a gyerekeknek. A felkockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, pirospaprikát teszek hozzá, és ráteszem a csirkeszárnyakat. Sózom, borsozom és hagyom fedő alatt puhulni.néha megforgatom, ha szüks...Padlizsánkrém
Konyhában » Előételek
A padlizsánokat megmossuk, félbe vágjuk, villával megszurkáljuk, és sütőben puhára sütjük. Amíg a padlizsán a sütőben van, tisztítsuk meg a hagymát, a fokhagymát, húzzuk le a paradicsom héját, vegyük ki a magjait, és kockázzuk fel. Ha a padlizsán megsült ...Kókuszgolyó
Konyhában » Aprósütemények
A kókuszreszelék felét egy mélyebb tányérba szórjuk, a másik felét a többi száraz hozzávalóval együtt egy közepes méretű kavaróedénybe tesszük. A margarint megolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk, majd az egészet összedolgozzuk, hogy morzsás állagú legyen. ...Panna Cotta
Konyhában » Desszertek
Rendkívül egyszerű, mégis látványos desszert. A tejet, a tejszínt és a félbe vágott vaníliát felforralom és félrehúzom a tűzről, majd beleteszem a cukor és zselatin keverékét. Folyamatosan keverem 5 percen át. Műanyag pohárkákba öntöm a folyadékot és hű...Pestos tészta
Konyhában » Főételek
Amennyiben nincs időtök, vagy a napotok nem úgy alakul, ahogy azt elterveztétek, egy hipergyors ebéd, vagy vacsiötlet: A tésztát sós vízben megfőzöm, a tészta vizéből kb. 1-2 decit félre teszek, a többit leöntöm. Amennyiben zacskós pestot vásároltok, szüks...