Castagnaccio
![]() |
Castagnaccio
Hozzávalók:
|
Különleges édesség Olaszországból, hozzáadott cukor vagy méz nélkül. Természetesen az édesszájúak, rakhatnak bele.
Az elkészítés menete:
Egy tálba keverjük össze a lisztet a lecsöpögtetett mazsolával. Hozzáadom a magvak felét, a szebbeket kiválogatom és díszítésnek meghagyom. (A mazsolákat bele lehet lisztbe forgatni, hogy ne menjenek le a tészta aljára!)
A vizet apránként adagolva sima masszát keverek belőle. Hozzáadom a kifacsart citrom levét és az olajat is, majd az egész tésztamasszát egy sütőpapírral kibélelt kerek tepsi vagy tortaformába öntöm. A formába kiöntött tészta magassága ne legyen 1 cm-nél több!
A maradék magokat a tészta tetejére szórom, előmelegített sütőben 180 fokon, kb fél óra alatt készre sütöm. Tálalás előtt hagyjuk hűlni 1 órát.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!