2025. október 01., szerda - Malvin napja

mt

Castagnaccio

castagnaccio
Castagnaccio

Hozzávalók:
  • 1.2 liter víz,
  • 25 dkg mazsola (előre áztassuk vízbe),
  • 10 dkg fenyőmag,
  • 10 dkg dió,
  • 60 dkg gesztenyeliszt (bioboltokban is kapható),
  • 1 egész citrom leve,
  • 3 ek olivaolaj,
  • egy rozmaringszál - elhagyható.

Különleges édesség Olaszországból, hozzáadott cukor vagy méz nélkül. Természetesen az édesszájúak, rakhatnak bele.

Az elkészítés menete:

Egy tálba keverjük össze a lisztet a lecsöpögtetett mazsolával. Hozzáadom a magvak felét, a szebbeket kiválogatom és díszítésnek meghagyom. (A mazsolákat bele lehet lisztbe forgatni, hogy ne menjenek le a tészta aljára!)

A vizet apránként adagolva sima masszát keverek belőle. Hozzáadom a kifacsart citrom levét és az olajat is, majd az egész tésztamasszát egy sütőpapírral kibélelt kerek tepsi vagy tortaformába öntöm. A formába kiöntött tészta magassága ne legyen 1 cm-nél több!

A maradék magokat a tészta tetejére szórom, előmelegített sütőben 180 fokon, kb fél óra alatt készre sütöm. Tálalás előtt hagyjuk hűlni 1 órát.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media