2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 311.

« ...910111213[14]1516171819... »

  • Tejszínes, krumplis gombaleves

    Konyhában » Levesek

    Készítsünk el egy cseh nemzeti levest. A gombát megtisztítom, apróra vágom és kevés olajon megpirítom. Egy nagyobb lábosban a meghámozott, nagyobb kockára vágott burgonyát felöntöm az 1 liter vízzel, hozzáadom a kész gombát levével együtt. Sózom, borsozom...
  • Kapros halfilé

    Konyhában » Főételek

    A halfiléket sózom, borsozom, aki szereti pici citromlevet adhat hozzá, és egy kivajazott, közepes méretű tepsibe egymás mellé rakom. A vöröshagymákat kevés olajon puhára párolom, beleszórom a kaprot majd felöntötm a tejszínnel, felforralom és azonnal le...
  • Tárkonyos krumplileves

    Konyhában » Levesek

    A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítom, majd megszórom kis fűszerpaprikával. A burgonyát, sárgarépát megmosom, megtisztítom, apró kockákra vágom, majd a megpirított hagymára teszem. A fokhagym...
  • Szívecskés linzer Valentin napra

    Konyhában » Aprósütemények

    A vajat a lisztel összemorzsolom, majd hozzáadom a tojássárgáját, cukrot, reszelt citrom héjat és egy csipetnyi sót.  Kézzel jól összegyúrom, majd fóliába csomagolva fél órára hűtőbe teszem pihentetni. Kilisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom a tész...
  • Császármorzsa zabpehelyből

    Konyhában » Desszertek

    A zabpehelyre törtem két tojást, picit megsóztam, és összekevertem. A tojásos masszára öntöttem a tejet, megcukroztam és fél órára állni hagytam. Ez idő alatt a zabpehely kicsit megpuhult. Serpenyőben egy evőkanálnyi olajat hevítettem, és ráöntöttem a csá...
  • Málnalevél tea

    Konyhában » Italok

    Egy csészényi forró, de nem lobogó vízhez adjunk egy teáskanálnyi szárított málnalevelet. fedjük le, majd hagyjuk, hogy 10 percig ázzon a málnalevél a közel 80-90 fokos vízben. 10 perc után a forrázatot leszűrjük, és kedvünk szerint ízesítjük.
  • Burgonyás plecsni

    Konyhában » Sós apróságok

    A burgonyát alaposan megmosom, meghámozom, felkockázom, majd kis méretű edénybe teszem és felöntöm annyi sós vízzel, hogy éppen ellepje. 15 perc alatt puhára főzöm, és még melegen átnyomom krumplitörőn. Ha kihűlt, hozzáadom a lisztet, a felolvasztott marga...
  • Körtés rizs

    Konyhában » Bébiételek

    A körtét alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, szárat, majd akkora darabokra vágjuk, hogy a tálas mixerbe beleférjen. A főtt rizst a körtékhez adom, majd a két összetevőt egyszerre turmixolom.Kevés teát öntünk hozzá a kívánt állag el...
  • Alkoholmentes forralt bor

    Konyhában » Italok

    Valljuk be, hogy mindenki szereti a karácsonyi vásárban, amikor a finom forralt bor illat megcsapja az orrát. Készítsünk otthonunkban alkoholmentes változatot, hogy a gyerekek is kedvükre ihassák ezt a téli finomságot.
  • Amerikai csokis keksz

    Konyhában » Aprósütemények

    A hozzávalókat nemes egyszerűséggel egy tálba teszem és összekeverem. Kissé ragacsos tésztát kapok, amiből kis golyókat formázok, majd a tenyeremmel szétlapítom kissé, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem egymás mellé. A sütés alatt a tészta majd elterü...
  • Ünnepi csokoládés kenyér

    Konyhában » Desszertek

    Ezt a különleges fűszeres csokoládés kenyeret leginkább ünnepi alkalmakra szoktam elkészíteni és mindig nagy sikere van. Bár az elkészítése meglehetősen hosszadalmas, mégis nagyon megéri megsütni, mert az íze kárpótol mindenért.
  • Pudingos torta

    Konyhában » Desszertek

    Nincs is annál jobb, mint amikor az anyuka saját maga készíti el kislányának a szülinapi tortát. A tésztához való hozzávalókat egy tálba összekeverem, lehet akár robotgépet is használni. Kivajazott, kilisztezett tortaformában megsütöm majd ketté vágom a ...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media