Ünnepi csokoládés kenyér
Ezt a különleges fűszeres csokoládés kenyeret leginkább ünnepi alkalmakra szoktam elkészíteni és mindig nagy sikere van. Bár az elkészítése meglehetősen hosszadalmas, mégis nagyon megéri megsütni, mert az íze kárpótol mindenért.
![]() |
Ünnepi csokoládés kenyér
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 ek cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Az élesztőt összekeverjük a tojással és a maradék cukorral, vaníliával, majd egy részét beleöntjük a tojásos masszába, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk. A lényeg, hogy a szokásos kenyértésztánál nedvesebb, lágyabb tésztát kapjunk.
Hagyjuk a kenyeret 2,5 órán keresztül pihenni. Ezután keverjük újból át, tegyük bele az összetördelt tejcsokoládét és helyezzük el egy püspökkenyér formába (előzőleg tegyünk az aljára sütőpapírt). Kelesszük tovább a kenyeret még 1-1,5 órán át. 190 fokra előmelegítet sütőben kb 35 perc alatt süssük készre a kenyeret (tűpróba).
Feltöltötte: Ami DJF. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!