2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 311.

« ...7891011[12]1314151617... »

  • Tökfőzelék

    Konyhában » Főételek

    Ne húzzuk a szánkat ha meghalljuk, hogy tökfőzelék! Inkább készítsük el nagyon finomra! :) Az elkészítés menete: A tököt megmosom, meghámozom, kettévágom, majd a magjait egy kanál segítségével kikaparom. Nagy lyukú reszelővel lereszelem, egy külön tálba t...
  • Aszalt szilvával töltött oldalas

    Konyhában » Főételek

    Az oldalast előkészítem, befűszerezem. Kés hegyével pár helyen megszurkálom a húst, a részekbe félbevágott aszalt szilvát nyomkodok. Ráhelyezem a szeletelt bacont, majd megcsorgatom mézzel. Előmelegített sütőben, fóliával lefedve körülbelül 30 percet süt...
  • Diórolád banánnal

    Konyhában » Desszertek

    Szülinapi zsúrra, családi ebédhez, vacsorához tökéletes, mutatós desszert. A  6 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral habbosra keverjük. Eldogozzuk a diót, lisztet és sütőportis a tojások sárgájával. A 6 tojás fehérjét habbá verjük, és az első masszába óvatosa...
  • Sült alma

    Konyhában » Desszertek

    Az egész konyhát finom illatba burkoló, tavasz váró, finom desszert. Megmosom, kicsumázom az almákat. Nem kell meghámozni, mert majd rásül kicsit a héja. A lekvárba belekeverem a diót és ezt szépen beletöltöm a lyukas almákba, amiket előzőleg beleállított...
  • Diós-zabpelyhes keksz

    Konyhában » Aprósütemények

    Készítsünk finom zabpelyhes sütit. A tojást, vajat, a cukrot, mandulaaromát egy tálban kikeverem majd fokozatos kevergetés mellett hozzáadom a lisztet, sütőport, darált diót is. Ezt kézzel vagy robotgéppel is összegyúrhatom. Ha összeállt a tészta, kis c...
  • Sárgatúró

    Konyhában » Előételek

    A tojásokat egyenként megmosom, megtöröm és villával elkeverem - a sós változatnál hozzákeverem az apróra vágott snidlinget, medvehagymát. A forrásban lévő tejhez hozzáadom a fűszereket, sót, cukrot, majd hozzáöntöm a tojásokat, és folyamatos kevergetés me...
  • Tormás tojáskrém

    Konyhában » Előételek

    A hagyományos tojáskrém húsvétra szabva. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk és kettévágjuk. A tojások sárgájához hozzáadjuk a tormát, a vajat, a mustárt, csipet sót és először csak 1 tk tejfölt, majd villával összekeverjük. Végül hozzáa...
  • Rákóczi túrós recept

    Konyhában » Desszertek

    A tészta hozzávalóiból a szárazakat (liszt, cukor, sütőpor, vanilíás cukor, csipet só) összekeverem, majd hozzáadom a vajat, a tojás sárgáját és a reszelt citrom héjat. Jól összedolgozzuk és így kapunk egy linzertésztát, amit a tepsibe belenyomkodunk és me...
  • Majorannás csirkecomb

    Konyhában » Főételek

    A csirkecombokat alaposan mossuk meg, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával. A befűszerezett combokat helyezzük egymás mellé tűzálló edénybe, és csorgassuk meg 1-2 evőkanálnyi olíva olajjal. Szórjunk a tetejére majorannát, majd alu...
  • Kalács

    Konyhában » Péksütemények

    4 dl meleg tejbe belekeverek 5 ek cukrot és az élesztőt. Várok egy kicsit még felfut. Másik edényben a maradék fél deci tejjel elkeverem a kakaót és a 2 ek cukrot. Félreteszem. Egy másik nagy tálban összedolgozom a lisztet, tojást, olajat, sót. Hozzáöntöm ...
  • Kökény lekvár

    Konyhában » Lekvárok

    Késő ősi időszakban is bátran szedhető még a kökény. Ilyenkor talán még könnyebb leszedni, hiszed a dércsípte levelek már lehullottak, és csak a zamatos gyümölcs maradt a bokrokon. Sokan fanyalognak a kökény "szájösszehúzó" aromája miatt, de a lekvárban ez...
  • Kukorica saláta recept

    Konyhában » Előételek

    A tejfölt összekeverjük a többi hozzávalóval, ízlés szerint ízesíthetjük még. Az általam megadott mennyiségek csak irányadóak! Az így elkészített szószba öntjük a lecsöpögtetett konzervkukoricát. Nagyon finom köret rántott és sült húsokhoz, zöldségekhez!! ...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media