Kalács
Kalács
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
4 dl meleg tejbe belekeverek 5 ek cukrot és az élesztőt. Várok egy kicsit még felfut.
Másik edényben a maradék fél deci tejjel elkeverem a kakaót és a 2 ek cukrot. Félreteszem.
Egy másik nagy tálban összedolgozom a lisztet, tojást, olajat, sót. Hozzáöntöm az élesztős tejet és jól összegyúrom, megdagasztom, majd fél órát letakarva, meleg helyen pihenni, kelni hagyjuk, majd az egyik 2 részre osztva a tésztát, az egyikhez hozzádolgozzuk a kakaós keveréket.
A kétféle tésztát egymása helyezve kinyújtjuk, majd a sütőformába helyezve további fél órát kelni hagyjuk. Tetejét tojás sárgájával megkenem, hogy szép fényles, ropogós legyen.
180-200 foka előmelegített sütőben fél óra alatt megsütöm.
Az elkészült kalácsot ízlés szerint akár kis vaníliás tejjel meg lehet locsolni.
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte!
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!