Korábbi cikkek száma a témában: 1531.
«
‹
...120121122123124[125]126127128
›
»
Ezt az ételt akkor találtam ki, mikor ebédhez készülődve igen csak híján voltam az alapanyagoknak. Azt hiszem ez minden családban előfordul. A tésztát a szokásos módon megfőzzük, lecsepegtetjük. Közben a krumplit, répát megtisztítjuk, közel azonos vékony...
A cukor felét langyos tejben keverd el, és picit sózd meg. Keverrd bele a búzadarát és a mazsolákat is. A cukor másik felével keverd el a tojások sárgáját. A tojások fehérjéjét verd kemény habbá. Amikor a búzadara teljesen felszívta a tejet, keverd hozzá a...
Megszülettek a babáink, és főnökasszonyom azt
javasolta a férjemnek, hogy néha tehermentesítsen, hogy én is ki tudjak
mozdulni. Az első alkalom szükségszerű volt, hat hét után fel kellett keresnem
a nőgyógyászomat, a szülés utáni kontroll miatt. Nagyon ...
A fokhagymát megtisztítom, fokhagymanyomón áttöröm, majd megpirítom egy kevés olajon. Vigyázni kell a fokhagyma pirításakor, mert ha túlpirítjuk keserűvé teszi az ételt. A pirított fokhagymára ráteszem az apróra vágott sonkát és gombát, ezután megfűszereze...
A csontos oldalast hidegvíz alatt alaposan megmosom, és felkockázom. Hőálló edénybe teszem, és megszórom sült csirke fűszersóval, majd adok hozzá egy teáskanálnyi mézeskalács fűszerkeveréket. Ez most viccesen hangzik, de az aszalt szilva, a méz, a fahéj és...
A spenótot megtisztítom, jól megmosom, hagyom lecsepegni. A sonkát apró kockákra vágom, a hagymát megpucolom, aprítom. A vajat serpenyőben megolvasztom, a hagymát és fokhagymát megpirítom, majd jöhet bele a sonka. Ha a sonka is megpirult, hozzáadom a spenó...
Kevés olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, rádobom a szeletelt gombát és együtt készre párolom. Fűszerezem sóval, borssal. Közben felteszem főni a rizst. Ha kész, összekeverem a riszt a gombával. De úgy is jó, ha a rizsre szedem a gombát.
A burgonyát megmosom, meghámozom, majd apró kockákra vágom. Lábosba rakom, és annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje. Megsózom, és beleszórom a fűszereket. Hozzáadom a megtisztított, zúzott fokhagymát és lefedve puhára főzöm. Ezután lecsurgatom, és a me...
A zsemlékről vékonyan levágjuk a tetejüket, és belsejüket kivájjuk. A túrót, a tojást, a zsemlék belsejét, kb. 2 evőkanál kristálycukrot, fél citrom reszelt héját és a mazsolákat összekeverjük (ha nagyon száraz,egy pici tejet öntök még hozzá). A zsemlék...
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, így a kapott nyers tésztának piskóta sűrűségűnek kell lennie. Ha túl lágy lenne, még egy kis liszttel pótolhatunk. Egy kiolajozott jénai tálba öntjük a masszát, tetejére szilvalekvárt kanalazunk, és 180 fokon 15-20 pe...
A tojásokat sós vízben keményre főzöm, majd megtisztítom és karikákra vágom. A szarvacska tésztát enyhén sós vízben felteszem főni, közben a hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. 2 kk pirospaprikát, és egy babér l...
A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, olajon megdinsztelem. 2 kk pirospaprikát adok hozzá, majd azonnal hozzáadom a megmosott, megtisztított, apró darabokra vágott burgonyát. Sózom, borsozom, hozzáadom a fűszereket és a babér leveleket. Felöntöm víz...