Párolt rák
Konyhában » Főételek
A vajat serpenyőben megolvasztottam, rányomtam a fokhagymákat, picit pirítottam őket, vigyázva arra, hogy ne barnuljon meg, mert akkor már keserű az íze. A megpirult foghagymára ráborítottam a felolvasztott rákokat, és egy kevés fűszert tettem rá (sültcsir...Banán-alma püré
Konyhában » Bébiételek
Először a kölesgolyókat tesszük az aprító gépbe, és teljesen porrá törjük. Külön tálba öntjük. Ezután a meghámozott banánt karikákra vágjuk és az aprító gépbe tesszük. Az almákat folyó víz alatt alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, ...Sóska-spenót főzelék
Konyhában » Bébiételek
A sóskát és a spenótot folyó víz alatt alaposan megmosom, majd együtt megdinsztelem, pici vizet adok hozzá, majd botmixerrel pépesítem. Pici sóval, cukorral, egy kk. olíva olajjal elkeverem. Közben a burgonyát folyó víz alatt megmosom, meghámozom, apró ...Pirított csirkemáj
Konyhában » Főételek
A csirkemájakat hideg vízben alaposan megmossuk, ízlés szerint daraboljuk. (Van, aki csíkokra vágva szereti, van, aki kockázza, és van, aki szinte egyben készíti el.) A vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát üvegesre pirítju...Anne Geddes fotók
Kisgyerekkel » Humoros, érdekes
Biztosan láttál már képeket, amelyeket Anne Geddes készített. Nagy gonddal, aprólékos munkával, sok odafigyeléssel alkotja meg szebbnél-szebb fotóit. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan készülnek ezek az alkotások, akkor a következő videókat érdemes végignézned...Rablónyárs
Konyhában » Főételek
Rablónyárs készítésekor a nyársat a hozzávalók előkészítése előtt érdemes kevés vízbe beáztatni, így később nem szárad ki, nem szenesedik el a sütés alatt. A csirkemell filét folyóvíz alatt alaposan mosd meg, távolítsd el az inakat, kockázd fel, majd fűsz...Kókuszos tejcsoki
Konyhában » Desszertek
A vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot lassú tűzön sziruppá főzöm. Amikor sűrűsödni kezd, akkor a szirupomhoz hozzákeverem a margarint és homogénné forralom. Külön edényben elkavarom a kókusztejport a kakaóval. A tűzről levett sziruphoz hozzáöntöm a kak...Szalmából kicsikkel
Kisgyerekkel » Kézügyesség
A kigondolt képet szabad kézzel rajzoljuk egy csomagoló papírra, vagy karton papírra. Helyezzünk újságpapírt az asztalra, majd egy-két szalmaszállal mutassunk meg, hogyan kell beragasztózni a papírt, hogyan kell ráhelyezni a szalmaszálat, majd alaposan ...Fakarika képek
Kisgyerekkel » Kézügyesség
Az előre lefűrészelt fakorongok közül válasszuk ki azt, amelyik az elkészíteni kívánt állatka alakjához, mintázatához legjobban passzol. Gondolatban tervezzük meg a képet, és a kiválasztott korongot ragasszuk arányosan a kartonpapírunk közepére. A paraf...Csokikrém
Konyhában » Desszertek
1 dl rizstejben a keményítőt simára keverjük, és félre tesszük. A többi rizstejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, és a felkockázott csokoládét. Addig főzzük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Ekkor hozzáadjuk az előre feloldott keményítős rizst...Linzerkarika
Konyhában » Aprósütemények
Az összes hozzávalót közepes kavaróedénybe tesszük, összekavarjuk, könnyen nyújtható, de nem ragadós tésztát gyúrunk belőle. Fél centiméter vastagra nyújtjuk, és kör alakú kiszúróval szaggatjuk. A korongok felének a közepét kicsi kör alakú kiszúróval kiluk...Ananászos-leveles
Konyhában » Aprósütemények
Olyan leveles tésztát vásárolok, ami előre el van készítve, így nem kell kenegetnem olajjal, nem kell hajtogatnom, csak a hozzá adott sütőpapír segítségével széthajtom. A margarint és a mézet a szerecsendióval felolvasztom, majd megkenem vele a kiterített ...