2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 1536.

« ...123124125126127[128]

  • Párolt rák

    Konyhában » Főételek

    A vajat serpenyőben megolvasztottam, rányomtam a fokhagymákat, picit pirítottam őket, vigyázva arra, hogy ne barnuljon meg, mert akkor már keserű az íze. A megpirult foghagymára ráborítottam a felolvasztott rákokat, és egy kevés fűszert tettem rá (sültcsir...
  • Banán-alma püré

    Konyhában » Bébiételek

    Először a kölesgolyókat tesszük az aprító gépbe, és teljesen porrá törjük. Külön tálba öntjük. Ezután a meghámozott banánt karikákra vágjuk és az aprító gépbe tesszük. Az almákat folyó víz alatt alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, ...
  • Sóska-spenót főzelék

    Konyhában » Bébiételek

    A sóskát és a spenótot folyó víz alatt alaposan megmosom, majd együtt megdinsztelem, pici vizet adok hozzá, majd botmixerrel pépesítem. Pici sóval, cukorral, egy kk. olíva olajjal elkeverem. Közben a burgonyát folyó víz alatt megmosom, meghámozom, apró ...
  • Pirított csirkemáj

    Konyhában » Főételek

    A csirkemájakat hideg vízben alaposan megmossuk, ízlés szerint daraboljuk. (Van, aki csíkokra vágva szereti, van, aki kockázza, és van, aki szinte egyben készíti el.) A vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát üvegesre pirítju...
  • Anne Geddes fotók

    Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

    Biztosan láttál már képeket, amelyeket Anne Geddes készített. Nagy gonddal, aprólékos munkával, sok odafigyeléssel alkotja meg szebbnél-szebb fotóit. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan készülnek ezek az alkotások, akkor a következő videókat érdemes végignézned...
  • Rablónyárs

    Konyhában » Főételek

    Rablónyárs készítésekor a nyársat a hozzávalók előkészítése előtt érdemes kevés vízbe beáztatni, így  később nem szárad ki, nem szenesedik el a sütés alatt. A csirkemell filét folyóvíz alatt alaposan mosd meg, távolítsd el az inakat, kockázd fel, majd fűsz...
  • Kókuszos tejcsoki

    Konyhában » Desszertek

    A vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot lassú tűzön sziruppá főzöm. Amikor sűrűsödni kezd, akkor a szirupomhoz hozzákeverem a margarint és homogénné forralom. Külön edényben elkavarom a kókusztejport a kakaóval. A tűzről levett sziruphoz hozzáöntöm a kak...
  • Szalmából kicsikkel

    Kisgyerekkel » Kézügyesség

    A kigondolt képet szabad kézzel rajzoljuk egy csomagoló papírra, vagy karton papírra. Helyezzünk újságpapírt az asztalra, majd egy-két szalmaszállal mutassunk meg, hogyan kell beragasztózni a papírt, hogyan kell ráhelyezni a szalmaszálat, majd alaposan ...
  • Fakarika képek

    Kisgyerekkel » Kézügyesség

    Az előre lefűrészelt fakorongok közül válasszuk ki azt, amelyik az elkészíteni kívánt állatka alakjához, mintázatához legjobban passzol. Gondolatban tervezzük meg a képet, és a kiválasztott korongot ragasszuk arányosan a kartonpapírunk közepére. A paraf...
  • Csokikrém

    Konyhában » Desszertek

    1 dl rizstejben a keményítőt simára keverjük, és félre tesszük. A többi rizstejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, és a felkockázott csokoládét. Addig főzzük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Ekkor hozzáadjuk az előre feloldott keményítős rizst...
  • Linzerkarika

    Konyhában » Aprósütemények

    Az összes hozzávalót közepes kavaróedénybe tesszük, összekavarjuk, könnyen nyújtható, de nem ragadós tésztát gyúrunk belőle. Fél centiméter vastagra nyújtjuk, és kör alakú kiszúróval szaggatjuk. A korongok felének a közepét kicsi kör alakú kiszúróval kiluk...
  • Ananászos-leveles

    Konyhában » Aprósütemények

    Olyan leveles tésztát vásárolok, ami előre el van készítve, így nem kell kenegetnem olajjal, nem kell hajtogatnom, csak a hozzá adott sütőpapír segítségével széthajtom. A margarint és a mézet a szerecsendióval felolvasztom, majd megkenem vele a kiterített ...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media