2025. október 01., szerda - Malvin napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 1531.

« ...106107108109110[111]112113114115116... »

  • Sajt Fondue

    Konyhában » Előételek

    Felkockázom az összes sajtot, majd egy tűzálló magasabb falú edénybe beleöntöm a bort és hozzáadom a sajtkockákat. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felmelegítem. Ha van speciális fondue készletünk akkor az egényt egy tartóra, égő mécses felé hely...
  • Diplomata krémes

    Konyhában » Desszertek

    Ez a süti nagyon könnyű, habos sütemény, az ízei harmonikusak, nem túl édes. A krémje leginkább a hagyományos krémes ízére hasonlít. Tökéletes vendégváró finomság.  Az elkészítés menete: A 8 tojás sárgáját a 2-3 evőkanál cukorral habosra keverjük. Amikor e...
  • Humusz, azaz csicseriborsó krém

    Konyhában » Előételek

    Az előre beáztatott, vagy konzerv csicseriborsót felteszem egy edénybe puhára főni, ez kb. 1-1,5 óra. Ha túl sűrű lenne a pép, a csicseriborsó főzőlevével hígíthatok rajta, később ez úgyis össze fog állni. Hűtőbe teszem pár órára. Tálalásnál egy nagy tálba...
  • Füstölt sajtos sárgarépakrém

    Konyhában » Előételek

    A sárgarépa minden évszakban könnyen és olcsón beszerezhető zöldség, mindemellett fogyasztása igen egészséges. Rostjai kedvezően befolyásolják az emésztést, jótékony szerepet játszik a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, erősíti az immunrend...
  • Guacamole - azaz avokádókrém-1

    Konyhában » Előételek

    Az avokádó egy olyan univerzális növény, amely gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a koleszterinszintet, és vitamintartalmának köszön...
  • Karalábé főzelék

    Konyhában » Bébiételek

    A hagymát tisztítjuk, kockázzuk és kevés olajon mgdinszteljük. A karalbét é a csicsókát megmossuk, a karalábét meghámozzuk, a csicsókát nem fontos. A megtisztított zöldségeket kis kockákra vágjuk, és a egdinsztelt hagymára tesszük. Kicsit megpirítjuk. Felö...
  • Hagymaleves cipóban

    Konyhában » Levesek

    Gyorsan elkészíthető forró hagymaleves a hideg naporka. Az elkészítés menete: A megtisztított, kockára vágott burgonyát felteszem egy edény felteszem a tűzre, elkezdem forralni. Mikor már forr beledobom a leveskockát. Hozzáadom a meghámozott, ízlés szerint...
  • Bolgár bableves

    Konyhában » Levesek

    A babot megmosom, elkészítés előtt 4-5 órára beáztatom, majd újra átmosom. Egy nagy edényben, kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom.  Ráöntöm a babot, felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, majd hagyom főni lassú tűzön, körülbel...
  • Guacamole azaz Avokádókrém

    Konyhában » Előételek

    Az avokádót megmosom, kettévágom, kiszedem a magját, kiskanállal kikanalazom a húsát egy tálba, majd villával pépesítem.Hozzáadom a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymát, a megtisztított, apró kockára vágott paradicsomot, a joghurtot vagy krémsajtot é...
  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház

    Pocakkal » Kórházak, szülészetek

    Az osztály feladata a kijelölt felvevő terület szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg- és részben járóbeteg-ellátása. Szülészeti vonatkozásban a megye kijelölt koraszülő osztálya a felszereltsége és a szakmai háttere miatt, továbbá a szomszédságában lévő Neona...
  • Darálós szívecskék

    Konyhában » Aprósütemények

    A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálba teszem. A szobahőmérsékletű margarint belemorzsolom, majd hozzádolgozom a tojást is. Ha a tészta kemény, nem elég lágy, akkor egy kevés tejfölt adok hozzá. Ha a tészta túlságosan lágy, akkor egy k...
  • Utónév statisztika (leggyakoribb férfi utónevek 2010. január 1-én)

    Pocakkal » Utónevek

    László, István, József, János, Zoltán, utánuk pedig Sándor, Ferenc, Gábor, Attila és Péter a leggyakoribb utónevek 2010. január elsején Magyarországon a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala szerint.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media