Sajt Fondue
Konyhában » Előételek
Felkockázom az összes sajtot, majd egy tűzálló magasabb falú edénybe beleöntöm a bort és hozzáadom a sajtkockákat. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felmelegítem. Ha van speciális fondue készletünk akkor az egényt egy tartóra, égő mécses felé hely...Diplomata krémes
Konyhában » Desszertek
Ez a süti nagyon könnyű, habos sütemény, az ízei harmonikusak, nem túl édes. A krémje leginkább a hagyományos krémes ízére hasonlít. Tökéletes vendégváró finomság. Az elkészítés menete: A 8 tojás sárgáját a 2-3 evőkanál cukorral habosra keverjük. Amikor e...Humusz, azaz csicseriborsó krém
Konyhában » Előételek
Az előre beáztatott, vagy konzerv csicseriborsót felteszem egy edénybe puhára főni, ez kb. 1-1,5 óra. Ha túl sűrű lenne a pép, a csicseriborsó főzőlevével hígíthatok rajta, később ez úgyis össze fog állni. Hűtőbe teszem pár órára. Tálalásnál egy nagy tálba...Füstölt sajtos sárgarépakrém
Konyhában » Előételek
A sárgarépa minden évszakban könnyen és olcsón beszerezhető zöldség, mindemellett fogyasztása igen egészséges. Rostjai kedvezően befolyásolják az emésztést, jótékony szerepet játszik a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, erősíti az immunrend...Guacamole - azaz avokádókrém-1
Konyhában » Előételek
Az avokádó egy olyan univerzális növény, amely gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak miatt, csökkenti a koleszterinszintet, és vitamintartalmának köszön...Karalábé főzelék
Konyhában » Bébiételek
A hagymát tisztítjuk, kockázzuk és kevés olajon mgdinszteljük. A karalbét é a csicsókát megmossuk, a karalábét meghámozzuk, a csicsókát nem fontos. A megtisztított zöldségeket kis kockákra vágjuk, és a egdinsztelt hagymára tesszük. Kicsit megpirítjuk. Felö...Hagymaleves cipóban
Konyhában » Levesek
Gyorsan elkészíthető forró hagymaleves a hideg naporka. Az elkészítés menete: A megtisztított, kockára vágott burgonyát felteszem egy edény felteszem a tűzre, elkezdem forralni. Mikor már forr beledobom a leveskockát. Hozzáadom a meghámozott, ízlés szerint...Bolgár bableves
Konyhában » Levesek
A babot megmosom, elkészítés előtt 4-5 órára beáztatom, majd újra átmosom. Egy nagy edényben, kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Ráöntöm a babot, felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, majd hagyom főni lassú tűzön, körülbel...Guacamole azaz Avokádókrém
Konyhában » Előételek
Az avokádót megmosom, kettévágom, kiszedem a magját, kiskanállal kikanalazom a húsát egy tálba, majd villával pépesítem.Hozzáadom a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymát, a megtisztított, apró kockára vágott paradicsomot, a joghurtot vagy krémsajtot é...Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház
Pocakkal » Kórházak, szülészetek
Az osztály feladata a kijelölt felvevő terület szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg- és részben járóbeteg-ellátása. Szülészeti vonatkozásban a megye kijelölt koraszülő osztálya a felszereltsége és a szakmai háttere miatt, továbbá a szomszédságában lévő Neona...Darálós szívecskék
Konyhában » Aprósütemények
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálba teszem. A szobahőmérsékletű margarint belemorzsolom, majd hozzádolgozom a tojást is. Ha a tészta kemény, nem elég lágy, akkor egy kevés tejfölt adok hozzá. Ha a tészta túlságosan lágy, akkor egy k...Utónév statisztika (leggyakoribb férfi utónevek 2010. január 1-én)
Pocakkal » Utónevek
László, István, József, János, Zoltán, utánuk pedig Sándor, Ferenc, Gábor, Attila és Péter a leggyakoribb utónevek 2010. január elsején Magyarországon a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala szerint.