Sonkás leveles
Konyhában » Sós apróságok
A leveles tésztát kiveszem a hűtőből, és néhány percig kint hagyom, mielőtt kitekerném. Ugyanis, ha nem olvad meg a tészta eléggé (bár nem fagyasztott, mégis föl kell melegednie kicsit), akkor könnyen eltörik. A tésztát kitekerem, és kb 6x12 centiméteres k...Rákos falatok
Konyhában » Sós apróságok
A hagymát apró kockákra vágom és kevés vajon üvegesre dinsztelem, majd hozzáadok egy gerezd fokhagymát, melyet fokhagymanyomóval préselek. Kiveszem a fagyasztóból a rákrudakat, kb 2 centis darabokra vágom, és ráteszem a hagymára. Hozzáadom a vékony csíkokr...Húsvéti csirke – töltött tojás recept
Konyhában » Előételek
A hagyományos húsvéti töltött tojás receptet vicces formában is elkészíthetjük, így a család kisebb tagjainak is örömet okozhatunk vele. Ebbe a tojásba aszalt sárgabarackos, és krémsajtos töltelék került. Az elkészítés menete: A tojásokat a szélesebb csücs...Kinder buenó
Konyhában » Desszertek
4 vaníliás pudingot, 6 tojás sárgáját 25 dkg cukorral sűrűre főzünk egy liter tejben. Ha megfőtt belekavarunk még melegen egy kocka margarint. Majd két felé osztjuk a krémet. A krém egyik felébe belekavarunk 2 evőkanál kakaót. Így kapunk egy vaníliás és e...Húsvéti mézes bárány
Konyhában » Aprósütemények
A hozzávalókat összekeverve lágy mézes tésztát gyúrunk. Fél órát hűtőben állni hagyjuk, majd lisztes nyújtódeszkán fél centi vastagra kinyújtjuk. Bárány formákat szaggatunk belőle, illetve apró füleket készítünk. A kész formát a bárány szőrének helyén leke...Pancake (penkék vagy amerikai palacsinta)
Konyhában » Desszertek
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot is. A tojást és az olvasztott, de nem meleg vajat hozzákeverjük, és folyamatosan csorgatjuk bele a tejet, miközben simára keverjük. Annyi tejet adj hozzá, hogy egy tejszín sűrűségű ...Afrikai harcsa paprikásan sütve
Konyhában » Főételek
Az afrikai harcsának megvan az a nagy előnye, hogy nem nagyon szálkás hal. Csak egy gerinc, és a bordák, de a bordák jól tapinthatók, könnyen kiszedhetők, és kellemesen vastagon található rajta a halhús. Én filézni szoktam, és ennek a halnak a nagy előnye,...Narancsos almapüré keksszel
Konyhában » Bébiételek
A téli időszakban a kicsik vitamin háztartása kezdhet kimerülni, úgyhogy nem árt némi utánpótlás, hogy megelőzzük a betegségeket. Ha a pöttöm kicsi, és még nincs foga, akkor gondosan pépesítve adjuk neki a C-vitaminban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket.Narancsos csokihalmok
Konyhában » Aprósütemények
Mennyeien finom csokiskeksz receptet találtam. Kipróbáltam, és megosztom veletek is. A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verem. Hozzáadom, az egy csipetnyi sót is. A csokit gőz fölött megolvasztom (ez a mennyiség 1 táblányi csokit jelent, de nézzétek m...Minden gyermek kedvence: A mákos guba
Konyhában » Desszertek
A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Amíg a tej felforr, a szikkadt kifliket fél centi vastag karikákra vágjuk. A kiflikarikákat egy közepes keverőedénybe tesszük, és a mákot a cukorral összedaráljuk. Célszerű a mákot és a cukrot egyszerre darálni, me...Sajtos rombuszok
Konyhában » Sós apróságok
A tejszínt meglangyosítom kicsit, belekeverem a cukrot, és hozzá morzsolom az élesztőt. Körülbelül 5 percig hagyjuk meleg helyen felfutni. Addig a többi hozzávalót kimérem, és egy közepes keverőtálba teszem. Ha az élesztő felfutott, hozzáadom a lisztes kev...Marcipános kekszek
Konyhában » Aprósütemények
A marcipánt egy közepes keverőedénybe reszeltem (én piros színű marcipánt használtam), hozzáadtam a szobahőmérsékletű margarint, és a két tojás sárgáját. Robotgéppel összedolgoztam ezt a három hozzávalót, majd hozzáadtam a cukrot, és a lisztet rászitáltam....