2023. november 28., kedd - Stefánia napja

mt

Sajtos rombuszok

2010-01-19 12:31:05

sajtos

Sajtos rombuszok

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt,
  • 1 csapott tk. só,
  • 1 dkg élesztő,
  • 1 tk cukor,
  • 2 ek olaj,
  • 1 tojás,
  • 1 dl tejszín,
  • tojás a kenéshez,
  • sajt a szóráshoz.

(Elkészítési idő: 35 perc)

Az elkészítés menete:

A tejszínt meglangyosítom kicsit, belekeverem a cukrot, és hozzá morzsolom az élesztőt. Körülbelül 5 percig hagyjuk meleg helyen felfutni.

Addig a többi hozzávalót kimérem, és egy közepes keverőtálba teszem. Ha az élesztő felfutott, hozzáadom a lisztes keverékhez. Alaposan összedolgozom, a tésztát teljesen simára gyúrom a tésztát.

Kettévágom és az egyik felét kinyújtom fél centi vastagra, a tetejét megkenem tojással, és reszelt sajtot szórok a tetejére. Körülbelül 2 centis csíkokra vágom, azokat pedig rombuszokra szaggatom. A művelethez pizza szeletelő is használható.

A kész kis rombuszokat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és az éppen begyújtott sütőbe teszem. Amíg teljesen fölmelegszik a sütő addig is dagad kicsit a tészta. Körülbelül 8-10 perc alatt aranyszínűre sül a tészta. Akkor kivehető a sütőből.

Az eltelt 8-10 perc alatt pedig a tészta másik felét lehet kinyújtani, kiszaggatni, és néhány percig állni hagyni a meleg tűzhely közelében.

A szaggatáskor lehulló háromszög alakú tészták is kisüthetők vagy a következő adaghoz hozzágyúrható.

Ebből a mennyiségből 2 tányérnyi süti készíthető. Ha többet szeretnél, az előírt mennyiségeket duplázd, triplázd meg.

1 éves kor fölött a fogas babáknak is kellemes csemege uzsonnára, tízóraira.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc aprósütid receptjét fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media