Sajtos rombuszok
2010-01-19 12:31:05
![]() |
Sajtos rombuszok Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 35 perc) |
Az elkészítés menete:
A tejszínt meglangyosítom kicsit, belekeverem a cukrot, és hozzá morzsolom az élesztőt. Körülbelül 5 percig hagyjuk meleg helyen felfutni.
Addig a többi hozzávalót kimérem, és egy közepes keverőtálba teszem. Ha az élesztő felfutott, hozzáadom a lisztes keverékhez. Alaposan összedolgozom, a tésztát teljesen simára gyúrom a tésztát.
Kettévágom és az egyik felét kinyújtom fél centi vastagra, a tetejét megkenem tojással, és reszelt sajtot szórok a tetejére. Körülbelül 2 centis csíkokra vágom, azokat pedig rombuszokra szaggatom. A művelethez pizza szeletelő is használható.
A kész kis rombuszokat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és az éppen begyújtott sütőbe teszem. Amíg teljesen fölmelegszik a sütő addig is dagad kicsit a tészta. Körülbelül 8-10 perc alatt aranyszínűre sül a tészta. Akkor kivehető a sütőből.
Az eltelt 8-10 perc alatt pedig a tészta másik felét lehet kinyújtani, kiszaggatni, és néhány percig állni hagyni a meleg tűzhely közelében.
A szaggatáskor lehulló háromszög alakú tészták is kisüthetők vagy a következő adaghoz hozzágyúrható.
Ebből a mennyiségből 2 tányérnyi süti készíthető. Ha többet szeretnél, az előírt mennyiségeket duplázd, triplázd meg.
1 éves kor fölött a fogas babáknak is kellemes csemege uzsonnára, tízóraira.
Jó étvágyat kívánok hozzá!Küldd be hozzánk Te is a kedvenc aprósütid receptjét fotóval!