2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

Rákos falatok

rák

Rákos falatok

Hozzávalók:

  • 1 gerezd fokhagyma,
  • vaj,
  • 1 kisebb hagyma, vagy néhány karika póréhagyma,
  • 1 szelet édes piros paprika,
  • fagyasztott rákrudak,
  • reszelt sajt,
  • petrezselyem,
  • pár csepp citromlé,
  • tejszín,
  • 1 tojás,
  • leveles tészta.

(Elkészítési idő: 35 perc)

Az elkészítés menete:

A hagymát apró kockákra vágom és kevés vajon üvegesre dinsztelem, majd hozzáadok egy gerezd fokhagymát, melyet fokhagymanyomóval préselek.

Kiveszem a fagyasztóból a rákrudakat, kb 2 centis darabokra vágom, és ráteszem a hagymára.

Hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát, és addig párolom, amíg a rák vékony csíkokra nem esik szét. Ha nem lenne elég leve, akkor tejszínnel pótolhatjuk, nehogy megégjen.

A tűzről levéve, ha kihűlt némi reszelt sajtot keverek hozzá, és pár csepp citromlével ízesítem. (A rák eléggé sós, sózni ezért nem szükséges.)

A leveles tésztát kis négyzetekre vágom, a tetejüket megkenem felvert tojással, és mindegyik közepét kissé megkenem a rákos krémmel. Ízlés szerint petrezselymet is szórhatok a tetejére.

210 fokos sütőben 6-8 percig sütöm, majd tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media