Rákos falatok
Rákos falatok Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 35 perc) |
Az elkészítés menete:
A hagymát apró kockákra vágom és kevés vajon üvegesre dinsztelem, majd hozzáadok egy gerezd fokhagymát, melyet fokhagymanyomóval préselek.
Kiveszem a fagyasztóból a rákrudakat, kb 2 centis darabokra vágom, és ráteszem a hagymára.
Hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát, és addig párolom, amíg a rák vékony csíkokra nem esik szét. Ha nem lenne elég leve, akkor tejszínnel pótolhatjuk, nehogy megégjen.
A tűzről levéve, ha kihűlt némi reszelt sajtot keverek hozzá, és pár csepp citromlével ízesítem. (A rák eléggé sós, sózni ezért nem szükséges.)
A leveles tésztát kis négyzetekre vágom, a tetejüket megkenem felvert tojással, és mindegyik közepét kissé megkenem a rákos krémmel. Ízlés szerint petrezselymet is szórhatok a tetejére.
210 fokos sütőben 6-8 percig sütöm, majd tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!