Pancake (penkék vagy amerikai palacsinta)
![]() |
Pancake Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
Az elkészítés menete:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot is. A tojást és az olvasztott, de nem meleg vajat hozzákeverjük, és folyamatosan csorgatjuk bele a tejet, miközben simára keverjük. Annyi tejet adj hozzá, hogy egy tejszín sűrűségű tésztát kapj. Ezt még állni hagyjuk 15-20 percig és kellően besűrűsödik.
Ha túl sűrűnek találnád, némi vizet hozzáadva lazíthatunk az állagán, de ne feledd, nem papírvékony palacsintákat sütünk, hanem az a lényeg, hogy minél vastagabb legyen.
Sütés előtt még egyszer alaposan keverd össze, és teflonos edényeben, olajon süsd. Az olajat célszerű szilikon grillecsettel felvinni a serpenyőre, így nem lesz túl olajos a kisült palacsinta.
Addig sütjük az alját, amíg lukacsos, vagy hólyagos nem lesz, akkor megfordítjuk, és néhány másodperc alatt azt az oldalát is megpirítjuk.
(Ebből az adagból kb. 15-18 db palacsinta süthető ki.)
A tetején juharsziruppal, tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
TIPP:
- Az étel tojásmentesen is készíthető, ha a hozzáadott 2 db tojás helyett 1 ek kukoricakeményítőt teszünk a tésztába.
- Tejmentesen is készíthető, ha a tehéntej helyett rizstejet vagy mandulatejet használunk.
| ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!






