Veszélyben vannak a gyerekek?
Kisgyerekkel » Táplálkozás
A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket. Ráadásul a rendszeres testnevelésórák és edzések hiány...Kiskifli
Konyhában » Sós apróságok
Az élesztőt 1,5 dl vízben az 1 tk cukorral felfuttatom. A tojáspótló port fél deciliter vízben feloldom, csomómentesre keverem. A liszthez egy csipet sót adok, majd hozzákeverem a feloldott tojáspótló port és a felfutott élesztőt. Az egészet lágy tésztává ...Grízes derelye
Konyhában » Desszertek
A grízes derelyét pontosan úgy készítjük, mint a túrós vagy lekváros derelyét, azzal a különbséggel, hogy nem túrót vagy lekvárt teszünk bele, hanem előre elkészített grízt. Mondanám, hogy tejbegrízt, de tejallergiások ugye azt nem ehetik. Ezért a grízt cs...Mosószóda
Picibabával » Babaápolás
Sajnos ma egyre több tisztítószert forgalmaznak, égy több káros, nehezen lebomló, és agresszív anyaggal. A reklámok könnyű, gyors tisztítást ígérnek, de nem adnak hírt a környezetre gyakorolt hatásokról. Mindazoknak, akiknek fontos a környezet, pár tippet...Pudingos keksz
Konyhában » Aprósütemények
Nevével ellentétben nem igazán krémes, pudingos, hanem csak a tésztájának készítésekor használjuk a pudingport tojás helyett. Sokan nem is tudják, hogy a pudingporok legtöbbje csak keményítőből és aromákból áll (természetesen azért ellenőrizzük az összetev...Bögrés mákos
Konyhában » Desszertek
A hozzávalókat közepes méretű keverőtálban simára keverem. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelek, és arra öntöm a kikevert masszát, majd egyenletesen eloszlatom. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütöm. Középen kettévágom, az egyik tet...Ifeoma születése – 2. rész
Pocakkal » Történetek
Felhívtam az anyukám sírva, hogy mentsen meg minket egy kis kajával, ők azonnal autóba ültek, és felpakolva este 10 órakor ideértek, hogy nekünk is legyen karácsonyi kajánk. Jól bezabáltam, lefeküdtem az ágyra, és 5 perces fájásaim lettek. Megfogtam apukám...Hamis smarni kusz-kuszból
Konyhában » Desszertek
Észak-Afrikában a kusz-kuszt nemzeti eledelként tartják számon. A régi asszonyok egy rész búzadarát egy rész liszttel kikevertek, pici sóval és vízzel addig kavargatták, gyúrták, rázogatták, morzsolgatták, amíg apró, golyó formájú tésztadarabkákat nem kapt...Játékok összekészítése utazáshoz
Kisgyerekkel » Gyerekjátékok
Ha egy hosszabb utazásra úgy sikerül elindulni, hogy a gyerekek nem alszanak el az izgalomtól, vagy már túl vannak a délutáni/esti alváson, és éberek, akkor midnenképpen gondoskodnunk kell arról, hogy az időt ne civakodással, hisztizéssel töltsék, ami nem ...Ifeoma születése - 1. rész
Pocakkal » Történetek
Szeretném veletek megosztani Ifeoma kislányom születésének történetét. Talán kijelenthetem, hogy a mi sztorink nem hétköznapi. Az elejéről kezdeném, mivel fontos részleteket tartalmaz. Április 10-én estem teherbe (utólag kiszámolva). Az én terhességem, azt...Kókuszos kifli
Konyhában » Aprósütemények
8 tojás fehérjét 40 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt 30 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet keverünk hozzá, óvatosan, hogy a kemény hab össze ne törjön. A masszát evőkanállal kókuszreszelékbe ...Kukoricamálé
Konyhában » Desszertek
A hozzávalókat összekeverjük, kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy a kukoricadara kellően megdagadjon. Egy közepes tepsit ki kell vajazni, a masszát beleönteni, tetejére foltokban szilvalekvárt csöpögtetni és közepes lángon 30-40 perc sütés után már fogyaszthat...