Korábbi cikkek száma a témában: 1531.
«
‹
...108109110111112[113]114115116117118...
›
»
A margarint habosra keverjük a porcukor felével. Hozzáadjuk a lisztet, diót, alaposan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a kakaóport és 3 tasak kapucsínóport. A tésztát egy órára betesszük a hűtőbe pihenni, majd tetszés szerinti formákra szaggatjuk és előmelegíte...
Vízgőz fölött sűrű krémet keverek a margarinból, tojásból, cukorból, tejből, mézből. Kicsit várok még kihűl, majd hozzákeverem a szódabikarbónás lisztbe. Tésztát gyúrok belőle és 4 egyenlő részre osztom, fél órát pihentetem, majd ujjnyi vastag lapokat gyúr...
A marhahúst megmossuk és kis darabokra vágjuk. Bő vízben feltesszük főni. Ha forr, habját leszedjük. 20 perc főzés után hozzáadjuk a tisztított és nagyra szeletelt zöldségeket meg a babérlevelet. Egy picit megsózzuk. Puhára főzzük. Mikor kész, a húst ki...
Elkezdtem érezni, hogy nyomnom kell, bár még nem voltam teljesen kitágulva, elég messze voltam tőle. Olyan erős fájások törtek rám, és annyira kellett nyomnom, hogy teljesen elvesztettem az önkontrollomat. Tudom, hogy mindenki beszélt hozzám, a párom finom...
Biztosan mindenki készített már máglyarakást, mákos gubát. A helyzet hasonló. Reggelente felpásztázom a konyhát és ha találok olyan pékárút, ami már pár napos, és senki nem eszi meg jó szívvel, akkor nekilátok a rakott zsemlémnek. Természetesen nálunk sinc...
Az elkészítés menete: Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt ci...
Ritkán találkozom olyan emberrel, aki nem szereti a hagyományos, házias ízeket. Én is a hagyománytisztelők táborába tartozom. Előszeretettel készítem és fogyasztom a magyar, és göcseji lány révén, főleg a göcseji parasztételeket.
Közepes méretű keverőtálban összekavarom a száraz hozzávalókat, a cukrot, lisztet, sót, pudingport és a sütőport. A margarint felolvasztom, az előző keverékre öntöm és kevés víz hozzáadásával jól gyúrható, nyújtható tésztát készítek. A húsdarálóra sütemény...
A tojásokat a cukorral, liszttel, reszelt citromhéjjal, tejszínnel, és a tejszínes sajttal összekeverünk. (Tejszines sajt bármilyen tömlős, kenhető semleges ízű sajt.) Kivajazott, kilisztezett tepsiben sütjük 180 fokon, előfordul, hogy nagy hólyagokat n...
Nagyon gyors, egyszerű és fincsi! A hozzávalókat egy tálba mérem, pohárként a kefíres poharat használom. Az egészet csomómentesre keverem. Nagyon sűrű masszát kapok, amit egynletesen elkenek a kivajazott, lisztezett tepsiben. A teteje ízlés szerint ...
A póréhagymát kevés olajon megdinsztelem. A cukkinit megmosom, karikákra vágom, és a megdinsztelt póréhagymára teszem, és összepárolom. A burgonyát megmosom, meghámozom, kockákra vágom és hozzáadom a cukkinihez. Az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy éppen...
Nálunk mindig kell, hogy legyen valami tésztás étel. Nem túl nagy lelkesedésemre, egyik gyermekem folyton tésztáért kiált, ezért aztán legtöbbször kénytelen vagyok improvizálni valami "tésztáravalót", hogy ne egye már mindig azt a paradicsomos olasz gyönyö...