2025. október 01., szerda - Malvin napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 1531.

« ...108109110111112[113]114115116117118... »

  • Kapucsínós szivecskék

    Konyhában » Aprósütemények

    A margarint habosra keverjük a porcukor felével. Hozzáadjuk a lisztet, diót, alaposan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a kakaóport és 3 tasak kapucsínóport. A tésztát egy órára betesszük a hűtőbe pihenni, majd tetszés szerinti formákra szaggatjuk és előmelegíte...
  • Mézes krémes

    Konyhában » Desszertek

    Vízgőz fölött sűrű krémet keverek a margarinból, tojásból, cukorból, tejből, mézből. Kicsit várok még kihűl, majd hozzákeverem a szódabikarbónás lisztbe. Tésztát gyúrok belőle és 4 egyenlő részre osztom, fél órát pihentetem, majd ujjnyi vastag lapokat gyúr...
  • Vadas marhahússal

    Konyhában » Bébiételek

    A marhahúst megmossuk és kis darabokra vágjuk. Bő vízben feltesszük főni. Ha forr, habját leszedjük. 20 perc főzés után hozzáadjuk a tisztított és nagyra szeletelt zöldségeket meg a babérlevelet. Egy picit megsózzuk. Puhára főzzük. Mikor kész, a húst ki...
  • Dániel születése

    Pocakkal » Történetek

    Elkezdtem érezni, hogy nyomnom kell, bár még nem voltam teljesen kitágulva, elég messze voltam tőle. Olyan erős fájások törtek rám, és annyira kellett nyomnom, hogy teljesen elvesztettem az önkontrollomat. Tudom, hogy mindenki beszélt hozzám, a párom finom...
  • Rakott zsemle

    Konyhában » Desszertek

    Biztosan mindenki készített már máglyarakást, mákos gubát. A helyzet hasonló. Reggelente felpásztázom a konyhát és ha találok olyan pékárút, ami már pár napos, és senki nem eszi meg jó szívvel, akkor nekilátok a rakott zsemlémnek. Természetesen nálunk sinc...
  • Szaloncukor

    Konyhában » Desszertek

    Az elkészítés menete: Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt ci...
  • Göcseji Dödölle

    Konyhában » Főételek

    Ritkán találkozom olyan emberrel, aki nem szereti a hagyományos, házias ízeket. Én is a hagyománytisztelők táborába tartozom. Előszeretettel készítem és fogyasztom a magyar, és göcseji lány révén, főleg a göcseji parasztételeket.
  • Vaníliás koszorú

    Konyhában » Aprósütemények

    Közepes méretű keverőtálban összekavarom a száraz hozzávalókat, a cukrot, lisztet, sót, pudingport és a sütőport. A margarint felolvasztom, az előző keverékre öntöm és kevés víz hozzáadásával jól gyúrható, nyújtható tésztát készítek. A húsdarálóra sütemény...
  • Sajtpite

    Konyhában » Desszertek

    A tojásokat a cukorral, liszttel, reszelt citromhéjjal, tejszínnel, és a tejszínes sajttal összekeverünk. (Tejszines sajt bármilyen tömlős, kenhető semleges ízű sajt.) Kivajazott, kilisztezett tepsiben sütjük 180 fokon, előfordul, hogy nagy hólyagokat n...
  • Kefíres sütike

    Konyhában » Desszertek

    Nagyon gyors, egyszerű és fincsi! A hozzávalókat egy tálba mérem, pohárként a kefíres poharat használom. Az egészet csomómentesre keverem. Nagyon sűrű masszát kapok, amit egynletesen elkenek a kivajazott, lisztezett tepsiben. A teteje ízlés szerint ...
  • Cukkini csirkehússal (9 hónapos kortól)

    Konyhában » Bébiételek

    A póréhagymát kevés olajon megdinsztelem. A cukkinit megmosom, karikákra vágom, és a megdinsztelt póréhagymára teszem, és összepárolom. A burgonyát megmosom, meghámozom, kockákra vágom és hozzáadom a cukkinihez. Az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy éppen...
  • Brokkolis tészta

    Konyhában » Főételek

    Nálunk mindig kell, hogy legyen valami tésztás étel. Nem túl nagy lelkesedésemre, egyik gyermekem folyton tésztáért kiált, ezért aztán legtöbbször kénytelen vagyok improvizálni valami "tésztáravalót", hogy ne egye már mindig azt a paradicsomos olasz gyönyö...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media