2023. január 31., kedd - Gerda, Marcella napja

mt

Samu története

2022-07-06 23:11:45 - Brigitta (Samu édesanyja)

2007. július 16. hajnali 2 óra. Ekkor kezdődött minden, csak akkor még nem tudtam! Felébredtem, hogy wc-re kell mennem, de utána valahogy nem bírtam visszaaludni. Nem fájt semmi nem is voltak keményedéseim mégsem bírtam visszaaludni. Egy ideig sétálgattam a szobában meg kimentem az erkélyre, de semmi nem volt jó valamiért. 3-kor úgy döntöttem, hogy akkor én most lezuhanyozok, hátha felfrissülök egy picit ugyanis nagyon melegem volt. A zuhany nagyon jól eset.

Mikor kimásztam a kádból akkor érezni, hogy kezd keményedni a hasam. Mire megtörölköztem meg felöltöztem még vagy háromszor éreztem a keményedést, ami a derekamba sugárzott ki! Elkezdtem mérni az időt és 5,7,10,3 percenként jött a keményedés, ami minden alkalommal már egyre fájdalmasabb is lett, viszont nagyon rövid ideig tartott. 4 óra után valamivel felhívtam a férjemet, hogy megkérdezzem meddig fog dolgozni, mert ezt érzem, de azt is mondtam, hogy nem biztos, hogy lesz valami, de jobb, ha tudja. Megígérte, hogy siet 7-1/2 8 körül itthon lesz.

baba

... a hasamra tették, csodálatos érzés volt ...

Még egy ideig elfájogattam magamnak a hálóban, nem akartam lemenni, mert anyuék lent aludtak, nem akartam felébreszteni őket. Fél hat körül viszont már nem bírtam a bezártságot, lementem és kimentem a teraszra. Ekkor már eléggé fájt, de még mindig nagyon rövid ideig. Kb 10-15 másodperc volt egy fájás. 6 órakor felébredt apu, neki mondtam, hogy mit érzek, meg hogy szerintem még ez nem az. Drága apukám ennek ellenére jól megijedt és gyorsan felébresztette anyut! Anyu kezdte mérni az időt, és hát igen csak 3-5 percenként jöttek a fájások. A szomszédaink is felébredtek, készültek dolgozni, és mikor meghallották, mi a helyzet, rögtön mondták, hogy bevisznek a kórházba. Én nem akartam még menni, mondtam felesleges meg a férjem is megígérte, hogy 7körül itthon lesz, én inkább megvárnám. Szülők és szomszédok erősködtek, hogy inkább menjek már be, max a férjem utánunk jön, és ha még nem szülök, hazavisz.

Mivel nem volt kedvem már vitatkozni, elmentem felöltözni, oké, menjünk be a kórházba, bár engem biztosan hazaküldenek… 7órára értünk be. Kaptam egy hálóinget és mehettem ugyanabba a szülőszobába ahol Marci és Máté is született. A szülésznő rám tette a CTG-t, anyu meg lement, hogy bejelentkezzen. Néztem a gépet, és igaz, hogy fájásoknál felment 100%-ra is, de rögtön le is ment, a papíron szép csúcsos fájások rajzolódtak ki. Jött egy doki, hogy ő most akkor megvizsgálna, mondtam, hogy csak nyugodtan. Az eredmény viszont lehangolt, bő 1újnyi volt a méhszáj. Ez volt kb. 1/4 8kor! Megjött anyu, neki is mondtam mi a helyzet, hogy még csak egy ujjnyi a méhszáj, meg, hogy nem kellett volna annyira rohanni. Rossz volt, hogy otthon hagytam a srácokat, el sem köszöntem tőlük, mert még aludtak.

1/2 8körül jött a szülésznő, kikapcsolta a CTG- gépet, de nem mondott rá semmit. Végre viszont már nem kellett feküdnöm, felülhettem, így sokkal jobb volt. Jött egy másik doki, hogy akkor most ő is megvizsgálna. Eredmény laza 2 ujjnyi méhszáj. Mondta, hogy akkor lassan telefonál az orvosomnak, én meg mehetek sétálni! Kimentem wc-re, de mivel nem volt jó a séta inkább gondoltam visszamegyek a szobába. Útközben megállított a szülésznő, hogy akkor adminisztráljunk egy kicsit.

Felvette az adatokat, meg megkérdezte, hogy megrepedt-e a burok. Mondtam, hogy nem, de mintha valami csöpögne belőlem. Adott egy betétet és mondta, hogy majd jön és megnézi. Visszamentünk a szobába, gyors telefon férjemnek, mi újság a srácokkal. Mondta, hogy mindenki jól van, zuhanyzik és jön! Jött a szülésznő, hogy most akkor mérjünk vérnyomást. Rám rakta a mérőt és otthagyott. Pont jött egy fájás, én mondtam éppen anyunak, hogy lehet így vérnyomást mérni, amikor nekem fáj? Nem is lehet, mérőeszköz kiakadt. Ügybuzgó anyukám újraindította, fájás megint jött és placcs, megrepedt a burok, zúdul ki a magzatvíz. A vérnyomásmérő meg csak pumpál, nagy nehezen leszedtem magamról és néztem a földet, hogy tiszta e a víz. Az volt!

Jött a szülésznő nekem meg csak annyi erőm volt, hogy mondjam: Nyomnom kell, de nagyon! Gyorsan felsegítettek az ágyra, szülésznő megvizsgál és közli: SZÜLÜNK! Ekkor volt 8 óra! Anyu telefonált a férjemnek, hogy gyorsan mondjon egy nevet! A szülésznő rohangált, mint pók a falon, szétszedi az ágyat, meg hozta az újszülött szettet, én meg csak mondom, hogy nyomnom kell, nyomhatok-e? Engedélyt kaptam a szülésznőtől, de mondta, hogy csak lassan, azért őt legalább várjam meg!

Bejött az ügyeletes orvos, mondta, hogy a saját orvosomat nem sikerült elérnie, ő fog nekem segíteni. Megpróbálkoztak a gátvédelemmel, de sajnos nem sikerült. Nagyon kötöttek a szöveteim, félő volt, hogy repedek, ezért - sűrű bocsánatkérések közepette - megint vágva lettem. A vágás után viszont már nyomhattam rendesen, addig csak olyan lájtosan lehetett.

Egy vagy két fájásra meg is született Bercsényi Sámuel reggel 8:16-kor. Rögtön a hasamra tették, csodálatos érzés volt! Közben megszületett a méhlepény is. A szülésznő elvágta a köldökzsinórt, mert anyu nem merte. Elvitték a kicsit rendbe tenni, engem meg előkészítettek a stoppoláshoz. Hát… szerintem rosszabb volt, mint a szülés, a fájdalomcsillapító ellenére éreztem. Nem igazán fájt csak kellemetlen volt és nem tudtam ellazulni! A doki viszont kitűnő munkát végzett, másnap már ülve szoptattam, és azóta sincs semmi gondom vele. És ami a legjobb, felszívódó varratot kaptam. Stoppolás után végre megkaphattam a kisfiamat, aki rögtön szopizni kezdett! Ezt a tevékenységét mára már a tökélyre fejlesztette, és nagyon szereti művelni. Az egész annyira hihetetlen, gyors és gyönyörű volt, még mindig nem akarom elhinni, hogy ez velem történt meg. Abba meg inkább bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha mégis várok, és nem megyek be a kórházba. Kívánok mindenkinek hasonlóan szép élményt, mint amilyet én éltem át!

Írta: Brigitta (Samu édesanyja)

Küldd be hozzánk Te is a szüléstörténetedet!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

 

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media