Korábbi cikkek száma a témában: 57.
«
‹
123[4]5
›
»
A körtét alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, szárat, majd akkora darabokra vágjuk, hogy a tálas mixerbe beleférjen. A főtt rizst a körtékhez adom, majd a két összetevőt egyszerre turmixolom.Kevés teát öntünk hozzá a kívánt állag el...
A hagymát tisztítjuk, kockázzuk és kevés olajon mgdinszteljük. A karalbét é a csicsókát megmossuk, a karalábét meghámozzuk, a csicsókát nem fontos. A megtisztított zöldségeket kis kockákra vágjuk, és a egdinsztelt hagymára tesszük. Kicsit megpirítjuk. Felö...
A marhahúst megmossuk és kis darabokra vágjuk. Bő vízben feltesszük főni. Ha forr, habját leszedjük. 20 perc főzés után hozzáadjuk a tisztított és nagyra szeletelt zöldségeket meg a babérlevelet. Egy picit megsózzuk. Puhára főzzük. Mikor kész, a húst ki...
A póréhagymát kevés olajon megdinsztelem. A cukkinit megmosom, karikákra vágom, és a megdinsztelt póréhagymára teszem, és összepárolom. A burgonyát megmosom, meghámozom, kockákra vágom és hozzáadom a cukkinihez. Az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy éppen...
A fehér szőlő leve és húsa nagyon jó emésztést-segítő, így a székrekedős babáknak kifejezetten javasolt. Nem csak az emésztőrendszert, de a vért is nagyszerűen tisztítja. A sötét színű szőlők antioxidáns hatásuk révén a szervezetben található szabadgyököke...
A sárgarépát folyó víz alatt megmossuk, és vékonyan meghámozzuk, majd durva reszelőn lereszeljük. A csirkehúst alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, és a vajon megpirítjuk. A húst nem kell fűszerezni, a csöppségek még nem igénylik az erős ízeket. A megp...
A burgonyát alaposan megmossuk, majd egy tepsibe téve 200 fokos sütőbe tesszük. Körülbelül fél óráig hagyjuk a sütőben a krumplit. Érdemes kisebb szemeket választani, azok hamarabb megsülnek. Vásároljunk olyan burgonyát, amelyiknek sárga a héja, mert azok ...
A téli időszakban a kicsik vitamin háztartása kezdhet kimerülni, úgyhogy nem árt némi utánpótlás, hogy megelőzzük a betegségeket. Ha a pöttöm kicsi, és még nincs foga, akkor gondosan pépesítve adjuk neki a C-vitaminban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket.
Halloween ünnepe ugyan véget ért, de biztosan mindenkinek maradt otthon az ünnepi készülődésről egy-két érett sütőtök, amit nem faragtatok ki. A faragás mostmár egy évet várhat, inkább készítsünk belőle finom bébiételt.
A sárgaborsót már előző nap beáztatjuk
hideg vízbe. Másnap annyi vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi. A
burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor a borsó már puha. Kis lángon tovább pároljuk
15-20 percig. Leszűrjük, pépesítjük, hozzáadjuk a megfelel...
Az almát folyó víz alatt alaposan megmossuk, meghámozzuk,
eltávolítjuk a magházát, és kockákra vágjuk. A rizstejet felforraljuk,
a kukoricapelyhet a forró tejbe tesszük, és tovább forraljuk 2 percig,
amíg a pehely megpuhul. A kész kukoricakását a kocká...
A halszeletek mindkét oldalát olajon picit megpirítom. A paradicsomot
egy pillanatra forró vízbe mártom, aztán könnyedén lehúzom a héjját,
majd apró kockára vágom. A felkockázott paradicsomot, a pirított halhoz
adom, és bele teszem a maréknyi rizst is. ...