Paradicsomos lazac
Lazac paradicsomosan
![]() |
Lazac paradicsomosan (12 hónapos kortól) Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 25 perc) |
Az elkészítés menete:
A halszeletek mindkét oldalát olajon picit megpirítom. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártom, aztán könnyedén lehúzom a héjját, majd apró kockára vágom. A felkockázott paradicsomot, a pirított halhoz adom, és bele teszem a maréknyi rizst is. A barna rízs egészségesebb, de fehér, fényezett rizs is használható. Vizet adok az ételhez annyit, hogy ellepje, és lassú tűzön puhára párolom. Fogatlan babáknak robotgéppel pépesítem, fogas babáknak pépesítés nélkül kínálom.
TIPP:
- A hal fehérjéi az erősen allergén anyagok közé tartoznak. Ezért csak olyan esetekben adjuk a babának, ha a családon belül biztosan nincs allergiás terheltség, és már szinte minden fehérjét bevezettünk az étrendjébe.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet beküldte: Kelemen Dóra (Békéscsaba)
Küldd be hozzánk Te is kedvenc bébiétel receptedet!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!