Csirkehús-püré, burgonyával
Csirkehús-püré, burgonyával (6 hónapos kortól) Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 25 perc) |
Az elkészítés menete:
A csirkecombot folyó víz alatt alaposan megmossuk, éles késsel kicsontozzuk, a bőrét lehúzzuk. A combfilé húsát apró kockára vágjuk, annyi vízzel, hogy éppen ellepje, feltesszük főni. (Pici só tehető a főzővízbe, de éppen csak egy gondolatnyi.)
A burgonyát folyó víz alatt alaposan megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk,
és annyi vízzel, hogy éppen ellepje, ezt is feltesszük főni.
Amikor a csirkehús már megfőtt, darálón
ledaráljuk, és a megfőtt, leszűrt, villával összetört burgonyával együtt adjuk a
babának. A burgonya a főzővizével megfelelő állagúra hígítható.
TIPP:
- Idősebb babáknak betegség idején, diétára kényszerülve is kiváló menü.
- A burgonya héjában főve teljesen más ízű, próbáljuk ki így is.
- 10 hónapos kortól paradicsomszósszal, vagy sóskaszósszal is kínálható.
Jó étvágyat kívánok!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!