Céklapüré
Céklapüré (6 hónapos kortól) Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A céklád folyó víz alatt alaposan megmosod, meghámozod, apró kockákra vágod, és felöntöd annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor elkezd icipicit puhulni a
cékla, akkor a megmosott, meghámozott, és szintén apró kockákra vágott krumplit hozzáteszem, és együtt főzöm tovább. A legvégén az alma
kerül bele ugyanúgy kockázva, hámozva, magházát eltávolítva.
Amikor minden szépen összefőtt, leöntöm a levét egy tálkába. Összeturmixolom
az egészet, és ha kell a finom főzőlével hígítom. Finom, édes bébiétel lesz
belőle. :)
Akinek hiányzik, minimális sót tehet bele, de még nekem sem hiányzott
belőle.
TIPP:
-
Én minden föld alatt termett zöldséget bioboltban, vagy biopiacon vettem a nitrit tartalom miatt.
- A másik, amit olvastam valahol, ha zöldséget pucolsz, mindig egyben mossd le, még felszeletelés előtt, mert a felszelelt zöldség mosásánál rengeteg értékes vitamin távozik, amikol lemosod, és leöntöd a vizet róla.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet és a fotót beküldte: Uhrovszkyné Mozsik Katalin (Budapest)
Szólj hozzá Te is a Fórumban!