Sült alma fahéjjal
2023-10-25 23:06:05
![]() |
Sült alma fahéjjal (12 hónapos kortól) Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 30 perc) |
Az elkészítés menete:
Az almát folyó víz alatt megmosom, meghámozom, a magházat kiszedem. Közepébe néhány aszalt szilvát teszek, és megszórom pici fahéjjal, becsomagolom fóliába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. Végül 1 natúr joghurttal pürésítem.
TIPP:
- Ha tejérzékeny van a családban, akkor az állati eredetű fehérjékkel vigyázzunk. Lehetőleg egy éves kor alatt ne kínáljuk, mert allergiás reakciót válthat ki. Ha nincs allergiás betegség a családban a joghurtot akkor is csak 10 hónapos kor körül adjuk a babának.
- A joghurt és a fahéj elhagyásával már 8 hónapos kortól adható.
- A fahéjra érzékeny gyermekeknek általában a bőrük lesz kiütéses.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet beküldte: Nagy Nikolett (Zalaegerszeg)
Szólj hozzá Te is a Fórumban!