2025. október 16., csütörtök - Gál napja

mt

Spenót sülthússal

spenót

Spenót sülthússal

(8 hónapos kortól)

Hozzávalók:

  • 15 dkg spenót,
  • 3 szem burgonya,
  • nagyon pici só és cukor,
  • 10 dkg csirke vagy pulykamell,
  • 1 teáskanál olaj.

(Elkészítési idő: 40 perc)

Az elkészítés menete:

A spenótleveleket alaposan megmossuk, vastag szárát kitépjük. Kevés vízben 4-5 percig főzzük, majd leturmixoljuk. A burgonyát megfőzzük, összetörjük és a spenótot hozzákeverjük a fele burgonyához. A húst az olajon lesütjük, pici vízben puhára pároljuk, majd ledaráljuk. A tört burgonyát a tányér egyik felére rakjuk, másik felére tesszük a spenótot. Közepére halmozzuk a darált húst. Télen mirelit spenótból is készíthetjük.

TIPP:

  • Tudtad-e, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármilyen más zöldség. A félreértés abból adódik, hogy az 50-es években a tudósok véletlenül rossz helyre tették a tizedes vesszőt, és az egésznek jó marketingje volt már akkoriban is.
Jó étvágyat kívánok!

A receptet és a fotót beküldte: Kiss Lászlóné (Budapest)

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media