Spenót sülthússal
![]() |
Spenót sülthússal (8 hónapos kortól) Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 40 perc) |
Az elkészítés menete:
A spenótleveleket alaposan megmossuk, vastag szárát kitépjük. Kevés vízben 4-5 percig főzzük, majd leturmixoljuk. A burgonyát megfőzzük, összetörjük és a spenótot hozzákeverjük a fele burgonyához. A húst az olajon lesütjük, pici vízben puhára pároljuk, majd ledaráljuk. A tört burgonyát a tányér egyik felére rakjuk, másik felére tesszük a spenótot. Közepére halmozzuk a darált húst. Télen mirelit spenótból is készíthetjük.
TIPP:
- Tudtad-e, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármilyen más zöldség. A félreértés abból adódik, hogy az 50-es években a tudósok véletlenül rossz helyre tették a tizedes vesszőt, és az egésznek jó marketingje volt már akkoriban is.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet és a fotót beküldte: Kiss Lászlóné (Budapest)
Szólj hozzá Te is a Fórumban!