Paradicsomos bruschetta
Paradicsomos bruschetta (12 hónapos kortól) Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A paradicsom bőrét forró fürdő után egy mozdulattal lehúzom, a magvakat eltávolítom, majd felkockázom a húsát. A bazsalikomot folyó víz alatt megmosom, a leveleit vékony csíkokra, majd apró kockákra vágom. A felkockázott paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot kevés olíva olajjal összekeverem. Pici sót, borsot adok hozzá ízesítésképpen, és barna kenyérre kanalazva kínálom.A paradicsomot a kicsik amúgy is nagyon szeretik, és föl kell készülni rá, hogy a kicsi kezek a gyönyörű bruschetta alkotásunkat pillanatok alatt széttrancsírozza, de aztán jót falatozik belőle. Ügyeljünk arra, hogy a csöppség ne csak a paradicsomot egye, a barna kenyérben lévő rostok is igen fontosak a fejlődő szervezetének.
Kitűnő uzsonna!
TIPP:
- Nagyobb gyerekeknek a kenyér meg is pirítható kicsit.
Jó étvágyat kívánok!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!